Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανηλεής πόλεμος συμφερόντων στις αερομεταφορές

Εγκληματική επίθεση κατά διευθυντικού στελέχους της ΥΠΑ. "Αγνωστοι, αλλά επαρκώς περιγεγραμμένοι οι δράστες", λέει η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών

Με τον πιο θλιβερό τρόπο επιβεβαιώθηκε πρόσφατο σχόλιο του "Ρ" για τη δράση πανίσχυρων ομάδων συμφερόντων μέσα και έξω από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που δε θέλουν να μπει νυστέρι στη θρυλούμενη και ως "Κόπρο του Αυγείου", Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών.

Ο γενικός διευθυντής της εν λόγω διεύθυνσης Κ. Βαζαίος, νοσηλεύεται στο Λαϊκό με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από άγνωστο, την ώρα που περίμενε να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη επίθεση κατά στελέχους της ΥΠΑ σε διάστημα λίγων μηνών. Το περασμένο καλοκαίρι, άγνωστος είχε πυροβολήσει στα πόδια και το χέρι τον διευθυντή της Αερολιμενικής Διεύθυνσης Γ. Χακιάμη.

Οι αερολιμενικοί, με ανακοίνωσή τους, θεωρούν ότι οι εγκληματικές αυτές πράξεις είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στις αερομεταφορές και επισημαίνουν ότι η σύγκρουση αυτή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, μετά την πλήρη απελευθέρωση στον τομέα των αερομεταφορών και την εμφάνιση ιδιοκτητών αεροπορικών εταιριών. Τονίζουν ότι με τις επιθέσεις αυτές αποκαλύπτεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των αερολιμενικών, για να πετύχουν τους στόχους τους χωρίς εμπόδια, τα λογήςλογής οικονομικά συμφέροντα.

Επισημαίνεται ότι για όλα αυτά, κυβέρνηση και διοίκηση της ΥΠΑ, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο μέχρι τώρα, αν και μετά την επίθεση του περασμένου καλοκαιριού κατά του Γ. Χακιάμη, είχε κατατεθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών έγγραφη αναφορά.

Από το γραφείο του υπουργού Μεταφορών Χ. Καστανίδη, ανακοινώθηκε αργά χτες βράδυ ότι "το κράτος δεν εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται από την εγκληματική αυτή πράξη" και ότι "οι δράστες και οι τυχόν ηθικοί αυτουργοί, προς το παρόν δεν είναι γνωστοί, πλην, όμως, είναι επαρκώς περιγεγραμμένοι". Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι δόθηκαν ήδη εντολές στη νέα διοίκηση της ΥΠΑ να επανεξετάσει αυστηρά τους κανονισμούς, τις διαδικασίες και τους ελέγχους ως προς τη διαφάνεια και την αξιοπιστία τους, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι διεθνείς οργανισμοί.

Οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ καταγγέλλουν ότι "νονοί" θέλουν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στον νευραλγικό χώρο των αερομεταφορών και προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν πάρει μέτρα για την πάταξη τέτοιων ενεργειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ