Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αβέβαιο το μέλλον για τους αυριανούς επιστήμονες

Εκδήλωση των ΠΚΣ ΣΤΕΓ Λάρισας για το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της χώρας με ομιλητή τον Γ. Παττάκη

Εκδήλωση με θέμα το μέλλον της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στον τομέα και τη θέση του επιστήμονα γεωπόνου μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος μίλησε για την αγροτική οικονομία της Ελλάδας σήμερα και τους λόγους που οδήγησαν τους αγρότες σε αγώνες. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την ΓΚΑΤΤ και την ΚΑΠ, που έχουν σπρώξει τους αγρότες στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, ο Γ. Παττάκης τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας συρρικνώνεται και ότι είναι αβέβαιο το μέλλον για τους αυριανούς επιστήμονες, αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα βρουν δουλιά. Επισήμανε παράλληλα την έλλειψη επιστημονικής στήριξης για την αγροτική οικονομία στη χώρα μας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές σχετικά με τη συνειδητή επιλογή των κομμάτων να μην ενημερώσουν το λαό για τις νέες συνθήκες στην αγροτική οικονομία ενόψει και της Διακυβερνητικής του Τορίνο. Η εκδήλωση έληξε με την υπόσχεση ότι ανάλογη εκδήλωση θα γίνει στη ΣΤΕΓ και μετά τις εκλογές για να συζητηθούν ακόμα περισσότερο τα παραπάνω ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ