Κυριακή 17 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
"Οχι" στο ΝΑΤΟικό αεροδρόμιο

Οι σοβαρές επιπτώσεις που θα επισύρει η ενδεχόμενη παραχώρηση του αεροδρομίου Καστελλίου Πεδιάδας Κρήτης, καταγγέλλονται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, ύστερα από σύσκεψη που έκαναν μεθέμα το παραπάνω ενδεχόμενο.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση, "για μας η χρήση ενός αεροδρομίου για στρατιωτικούς σκοπούς και μάλιστα από το πολεμοχαρές ΝΑΤΟ, δεν είναι αξιοποίηση για την περιοχή αλλά σίγουρη καταστροφή και άμεσος κίνδυνος για το λόγο ότι θα χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά όπως έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν οι βάσεις Γουρνών και Σούδας". Η ανακοίνωση συνεχίζει, τονίζοντας πως "εκτός από τους στρατιωτικούς κινδύνους που εγκυμονεί η ύπαρξη στρατιωτικής βάσης σε οποιαδήποτε περιοχή, ο κρητικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του και τα προβλήματα που υπάρχουν από την εγκατάσταση Αμερικανών στρατιωτών (βαρβαρότητες, βιασμοί, ναρκωτικά) χωρίς να παραλείψουμε και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα υπάρξουν και ιδιαίτερα στις υπόγειες υδροφόρες από τις οποίες υδρεύεται ο Δήμος Ηρακλείου".

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης θα πραγματοποιήσουν πορεία Ειρήνης στις 12 Μάη με κατάληξη το χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ