Κυριακή 17 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χόσνι Μουμπάρακ

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, ήταν ο τυπικός οικοδεσπότης της Διεθνούς Διάσκεψης που έγινε στο θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ και μετείχαν 29 ηγέτες κρατών. Η διάσκεψη είχε θέμα της την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Τα αποτελέσματά της είναι σχετικά με τη σύνθεση αλλά και την αφορμή που δόθηκε για να συγκληθεί μια τέτοια διάσκεψη. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ηγετών, με πρωτομάστορα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι οι ίδιοι αρχιτρομοκράτες των λαών και το μόνο προβληματισμό που έχουν είναι ακριβώς πώς θα καταφέρουν να τελειοποιήσουν τις παρεμβάσεις τους ώστε να καταπνίξουν τα κινήματα για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Αμέσως μετά τη Διάσκεψη, ο Μπ. Κλίντον επισκέφθηκε το Ισραήλ για να σιγουρέψει την αμερικάνικη εδραίωση πάνω στις πλάτες του ισραηλινού και παλαιστινιακού λαού. Την ίδια ώρα της επίσκεψής του, για παράδειγμα, γινόταν ακόμα πιο ασφυκτικός ο αποκλεισμός της δυτικής όχθης, ακόμα πιο αθρόες οι συλλήψεις και λειτουργούσε ο μηχανισμός τρομοκράτησης του λαού με τη μέθοδο ανατίναξης σπιτιών από τον ισραηλινό στρατό στους παλαιστινιακούς συνοικισμούς.

Ο Μπ. Κλίντον μέσα σε αυτό το κλίμα βρήκε την ευκαιρία να υποστηρίξει με όλα τα μέσα την προώθηση της "ειρηνευτικής διαδικασίας", που ουσιαστικά απομακρύνει κάθε ελπίδα για πραγματική ειρήνη στην περιοχή και που ήδη διαμορφώνεται με πολύ χειρότερους όρους από αυτούς που αρχικά ξεκίνησε, για την προώθηση της ιδέας ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Π. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ