Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡ. ΑΡΣΕΝΗΣ
Αποστάσεις μέσω επιστολών προς τον πρωθυπουργό

Η επικοινωνία διά αλληλογραφίας του υπουργού Αμυνας με τον πρωθυπουργό φαίνεται πως παίρνει χαρακτήρα μόνιμης πρακτικής, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τη διεύρυνση της μεταξύ τους απόστασης.

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα, επιβεβαιώθηκε χτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η ύπαρξη και άλλης επιστολής του Γερ. Αρσένη προς τον Κ. Σημίτη η οποία είχε προηγηθεί της ήδη γνωστής αυτής που επιδόθηκε στις 8 Μάρτη με αφορμή τη συνέντευξη και όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου ο Γερ. Αρσένης ζητούσε σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. Η δεύτερη επιστολή που χρονικά προηγήθηκε της πρώτης σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα "είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και αναφέρεται ακριβώς στις δραστηριότητες, τις οποίες αναπτύσσει κατά την τελευταία περίοδο η Τουρκία στην περιοχή και στο Αιγαίο γενικότερα" και έχει κοινοποιηθεί και στον Θ. Πάγκαλο. Στην επιστολή αυτή δεν υπήρξε απάντηση του πρωθυπουργού. Η επιστολή αυτή ωστόσο δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται αφού με το περιεχόμενό της ο Γερ. Αρσένης προσπαθεί να οριοθετηθεί από την ασκούμενη πολιτική.

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει κρίση" στις σχέσεις του υπουργού Αμυνας με τον πρωθυπουργό και ότι οι υπουργοί συνηθίζουν να στέλνουν επιστολές στον πρωθυπουργό όπου παραθέτουν τις απόψεις τους για θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Ωστόσο το θέμα παραμένει ανοιχτό καθώς αποτελεί μέρος του όλου πλέγματος των σχέσεων που έχουν διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάδειξη στην πρωθυπουργία του Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ