Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αντιπαραθέσεις για το συνέδριο

Αμφισβητεί τη χρησιμότητά του ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, Α. Πεπονής

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον ερχόμενο Ιούλη, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Α. Πεπονής,μιλώντας χτες σε συγκέντρωση πολιτικών φίλων του. Παράλληλα, κατέθεσε διαφοροποιημένες απόψεις του για μια σειρά τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον. Την άποψη ότι δε χρειάζεται αντιπρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, άρα και συνέδριο, υποστηρίζουν, επίσης, στενοί συνεργάτες του Α. Παπανδρέου (Τηλ. Χυτήρης).

Αναφερόμενος ο Α. Πεπονής στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε τη χρησιμότητα διεξαγωγής του, λέγοντας ότι "αυτό το συγκεκριμένο συνέδριο, υπό τις παρούσες συνθήκες και με τα σημερινά δεδομένα, προβλήματα γεννά και προβλήματα δε λύνει". Αποφασίσαμε, συμπλήρωσε, ένα συνέδριο "που περίπου δεν ξέρουμε τι θα του αναθέσουμε". Γενικότερα, αναφερόμενος στην κρίσιμη φάση, όπως τη χαρακτήρισε, που διέρχεται το ΠΑΣΟΚ, διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια αοριστία και σύγχυση. Επιχειρώντας, μάλιστα, να συμβάλει στη διάλυση της σύγχυσης, κάλεσε ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ να αποδεχτεί την πραγματικότητα ότι, δηλαδή, οι όποιες παρεμβάσεις του οριοθετούνται στα πλαίσια του καπιταλισμού. Τόνισε συγκεκριμένα ότι "οι σοσιαλιστές αποφεύγουν μια κρίσιμη παραδοχή, ότι δηλαδή, έχουν αποδεχτεί το σύστημα και ότι οι παρεμβάσεις τους οριοθετούνται από αυτό και μέσα σε αυτό. Το σύστημα έχει όνομα και είναι το καπιταλιστικό. Οι παρασιωπήσεις δεν ωφελούν".

Διαφοροποιήθηκε, επίσης, σχετικά με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι "ο εξαναγκασμός της Ελλάδας να μην ασκεί τα δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο στη θάλασσα και στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου".

Τέλος, συμφώνησε σε γενικές γραμμές με τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη στην κριτική που ασκεί στα ΜΜΕ και ζήτησε ενίσχυση "με γενναία μέτρα" της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και "να καταστήσουμε πιο αισθητή την ύπαρξη και λειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ