Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για τις μετοχές του MEGA

Ποινική προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί για την πώληση της μετοχής τουMEGA στο Χρηματιστήριο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Σιούλας παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη για υπερτιμημένη πώληση της μετοχής του MEGA στο Χρηματιστήριο.

Στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αθ. Σιούλας αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και σε δημοσιεύματα των εφημερίδων "Ριζοσπάστης", "Λόγος", "Ελεύθερος Τύπος" και "Αδέσμευτος Τύπος", όπου ο πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει δημόσια ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δραχμές παγιδεύοντας το επενδυτικό κοινό, το οποίο αγόρασε τις μετοχές της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κατηγορήσει την εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι αν και η λογιστική της τιμή ήταν 325 δραχμές και η ονομαστική 100 δραχμές, η εισαγωγή της μετοχής στο Χρηματιστήριο έγινε προς 1.900. Η συνέχεια είναι γνωστή και η μετοχή της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έπεσε στις 630 δραχμές με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά τους οι επενδυτές και να καρπωθούν δισεκατομμύρια δραχμές οι πέντε μεγαλομέτοχοι του MEGA, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Μπόμπολας, Λαμπράκης και Τεγόπουλος.

Στο μεταξύ προβλήματα εμφανίστηκαν στις σχέσεις των μετόχων της εταιρίαςΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, ο εκδότης του "Εθνους" Γ. Μπόμπολας.

Σε επιστολή του ο Γ. Μπόμπολας εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον των συνιδιοκτητών του MEGA, Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου για αθέμιτο ανταγωνισμό και ότι παραβίασαν την αρχική συμφωνία τους. Ο εκδότης του "Εθνους" κατηγορεί τον Βαρδινογιάννη και τον Αλαφούζο ότι προχώρησαν, κατά παράβαση της συμφωνίας τους, στην ίδρυση των καναλιών ΣΤΑΡ και ΣΚΑΪ που είναι ανταγωνιστικά στο MEGA.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι παραβιάζουν και το νόμο για τα ΜΜΕ όπου προβλέπεται να είναι κάποιος μέτοχος μόνο ενός καναλιού και σε ποσοστό όχι περισσότερο από 25%. Αντίθετα, εδώ έχουμε ιδιοκτήτες των καναλιών που να είναι μέτοχοι σε περισσότερα από ένα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Γ. Μπόμπολας στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αναφέρεται και στις μετοχές της εταιρίας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ και επισημαίνει πως πουλήθηκαν από ορισμένους μετοχές κατά παράβαση της "συμφωνίας" με τραγικές επιπτώσεις στην τιμή της μετοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ