Τετάρτη 20 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ
Δημιουργήθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας

Υπέρ του δημοψηφίσματος και ο Δήμος Πετρούπολης

Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπέρ του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, δημιουργήθηκε στο Νομό Σάμου από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών φορέων. Ηδη, η επιτροπή κυκλοφορεί σχετικό κείμενο στα χωριά του νομού για τη συγκέντρωση υπογραφών. Στο κείμενο σημειώνεται ότι η συνθήκη αποτελεί κρίσιμο εθνικό θέμα, "αφού με την εφαρμογή της εκχωρούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ένα άλλο κέντρο, σε μια υπερκρατική οντότητα".

Επίσης, "ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας προς τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο κάθε Ελληνας πολίτης διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης του μέσα από ένα δημοψήφισμα" ανάλογο με αυτά που έγιναν και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. "Συντρέχουν οι όροι που θέτει το Σύνταγμα με το άρθρο 44 για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, όταν πρόκειται για "κρίσιμα εθνικά θέματα..."". Η επιτροπή καλεί "όλους τους συμπατριώτες μας Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες να υποστηρίξουν με την υπογραφή τους αυτό το δίκαιο, δημοκρατικό αίτημα".

  • Υπέρ του δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τάσσεται και ο Δήμος Πετρούπολης. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι η συνθήκη αποτελεί "κρίσιμο εθνικό θέμα για τη χώρα μας, αφού με την εφαρμογή της εκχωρούνται εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ένα άλλο κέντρο, σε μια νέα υπερκρατική οντότητα". Επίσης εκτιμά "πως ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας προς τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο κάθε Ελληνας πολίτης διατηρεί το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης του μέσα από ένα δημοψήφισμα, ανάλογο με αυτά που έγιναν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ