Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Αποφάσισε συνέχιση της απραξίας!

Εντονη κριτική από τη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Πρόγραμμα "αγώνα" που εξαντλείται σε συσκέψεις συνδικαλιστών στις αρχές Απρίλη και ίσως μια κάποια απεργιακή κινητοποίηση το Μάη, αποφάσισε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ...

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γ. Κουτσούκος, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τη μη πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας που είχε αποφασιστεί στο προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο, αντιπρότεινε συσκέψεις των ΔΣ των σωματείων - μελών της ΑΔΕΔΥ..! Στα ίδια "χνάρια" ακολούθησαν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και του "ΣΥΝ". Να σημειώσουμε ότι οι σύμβουλοι του "ΣΥΝ" δεν ψήφισαν τελικά την απόφαση, όχι γιατί δε συμφωνούσαν, αλλά γιατί δεν περιέχεται σε αυτήν η εκτίμησή τους ότι δε θα υπάρξει νέο μισθολόγιοτο '96, αλλά το '97!

Ο Δ. Αγκαβανάκης,στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", πρότεινε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 2 Απρίλη, 48ωρης στις 8 - 9 Μάη και στη συνέχεια νέα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου για παραπέρα κλιμάκωση.

Με κοινή τους δήλωση οι έξι σύμβουλοι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" επισημαίνουν ότι "και στη χτεσινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό από τις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "ΣΥΝ". Αντιπαρήλθαν τα οξύτατα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, με μια απλή περιγραφή τους και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπαίτιους, που είναι η ευρω-εισαγόμενη κυβερνητική πολιτική. Παρέκαμψαν τις δικές τους ευθύνες για τον παροπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Επιβεβαίωσαν την εκτίμησή μας για παρελκυστική τακτική και αγωνιστική απραξία. Με την απόφασή τους σήμερα ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ, στην οποία συμφωνεί και ο "ΣΥΝ", προβάλλοντας ενστάσεις "δι' ασήμαντον αφορμήν", προβλέπουν αγώνες μέσα σε τέσσερις τοίχους. Απέναντι σε αυτό τον εκφυλισμό εμείς προτείνουμε αγώνες με ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική. Καλούμε τους δημόσιους υπάλληλους να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες και να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ