Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκλείστηκαν οριστικά τα πρωτοβάθμια!

Εκτός οικονομικής ενίσχυσης της Εργατικής Εστίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων

Αποφασίστηκε και τυπικά προχτές από το ΔΣ της Εργατικής Εστίας ο ολοσχερής αποκλεισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων από την οικονομική ενίσχυση που παρέχει ο Οργανισμός προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, βάσει κρατήσεων που κάνει από τους εργαζόμενους για το σκοπό αυτό!

Υπέρ της χρηματοδότησης των πρωτοβάθμιων σωματείων, βάσει των ψηφισάντων μελών, τάχθηκε μόνο ο Γ. Σταυρόπουλος,εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της Εστίας, ενώ κατά ψήφισαν όλοι οι άλλοι, μαζί και οι δυο άλλοι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ!

Είναι, δε, τόσο έντονη η διάθεση οικονομικής εξόντωσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, που το ΔΣ της Εργατικής Εστίας αποφάσισε να μην εφαρμόσει καν και αυτόν ακόμα το νόμο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση των σωματείων, στα οποία ψήφισαν πάνω από 501 εργαζόμενοι, αρκεί να εισηγηθεί γι' αυτό θετικά η ΓΣΕΕ!

Θετικά, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνεδρίαση, αντιμετωπίστηκε η πρόταση του Γ. Σταυρόπουλου να ενισχύεται οικονομικά η αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία των Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Κατά τα άλλα, οι λοιπές αποφάσεις του ΔΣ την Εστίας ευνοούν τις μεγάλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ αποθαρρύνουν τα μικρά και μη αντιπροσωπευτικά στην περιοχή τους Εργατικά Κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ