Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "πόδι" ξανά η Ζώνη

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων αποφάσισαν τα σωματεία, καθώς η κυβέρνηση, πέντε μήνες μετά τις δεσμεύσεις της, δεν έχει υλοποιήσει τίποτα. Αγωνιστική αρχή από τις 28 του μήνα

Σε νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.Πέντε μήνες από τη μέρα που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε σε είκοσι έξι σημεία για την ανάπτυξη - εξυγίανση της Ζώνης και αύξηση της απασχόλησης, δεν έχει προωθήσει κανένα ουσιαστικό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση! Ετσι, οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 28 του μήνα πραγματοποιούν 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 μέχρι τις 2 και, με πούλμαν, από το Πέραμα και τη Δραπετσώνα, θα μεταβούν στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση των σωματείων της Ζώνης, αναφέρεται ότι από τις 2 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να συναντηθούν με την υπουργό Βιομηχανίας Β. Παπανδρέου,με τον υπουργό Εργασίας Β. Γιαννόπουλο και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,αντιμετωπίζοντας, όμως, άρνηση! Τα σωματεία καταγγέλλουν ειδικότερα τη στάση του υπουργού Β. Γιαννόπουλου, γιατί η δέσμευσή του ότι θα σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας των ανέργων της Ζώνης δεν υλοποιείται, καθώς η Διοίκηση του ΙΚΑ απαντάει αρνητικά σ' αυτό το αίτημα!

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι εργαζόμενοι είναι να σφραγιστούν άμεσα τα βιβλιάρια όλων των ανέργων. Να ψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση των σωματείων για προσυνταξιοδοτικό καθεστώς στη Ζώνη. Να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Να αποδεχτεί το υπουργείο Εργασίας την έκδοση επαγγελματικής ταυτότητας. Να προχωρήσει άμεσα η εκκαθάριση του μητρώου εργοδοτών στη Ζώνη. Να δημιουργηθεί η Αυτοτελής Διεύθυνση της Ζώνης στα πλαίσια του ΟΛΠ. Στα πλαίσια μιας κλαδικής ναυτιλιακής - ναυπηγικής πολιτικής, να υπάρξει φροντίδα στην προσέλκυση εργασιών. Η κυβέρνηση ν' αντιμετωπίσει και την εγκατάσταση κατάλληλων δεξαμενών στη Ζώνη. Τέλος, τα σωματεία διεκδικούν έκτακτο επίδομα 150.000 δραχμών για όλους τους ανέργους ενόψει του Πάσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ