Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ
προς όφελος των εργαζομένων

"Η διακυβέρνηση του τόπου και γενικότερα η πολιτική εξουσία πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια, σε δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τα λαϊκά συμφέροντα", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ, για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, παρουσίασε με τεκμηριωμένο τρόπο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την ελληνική οικονομία, καταδείχτηκε - παρά τις δημαγωγικές και υποκριτικές "αντιπολιτευτικές" κορόνες - η σύμπλευση των τριών κομμάτων και η εναρμόνιση των προτάσεών τους με τις επιλογές της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Με τη στοιχειοθετημένη ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα, κατέρριψε το μύθο της ανάπτυξης, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, ενώ στηλίτευσε το ανεκδιήγητο και εξοργιστικό "επιχείρημα" του πρωθυπουργού, ότι τα τελευταία δύο χρόνια αυξήθηκαν τα κατώτατα ημερομίσθια, καθώς και το εργατικό εισόδημα (!).

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποδείχνοντας συγκεκριμένα ότι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πρώτα και κύρια πολιτικό, κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική ανάπτυξης των υπερκερδών της ολιγαρχίας, διόγκωσης και όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ