Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Εντυπωσιακή άνοδος της Ενιαίας σ. α. κ.

Κατά 60% αυξήθηκε η Ενιαία σ. α. κ. στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΣΥΤΕ. "Στο "χρηματιστήριο" του αγώνα θα επενδυθεί η ψήφος όσων μας εμπιστεύτηκαν", δηλώνουν τα στελέχη της παράταξης

Θεαματική άνοδο των δυνάμεών της κατά 60% σημείωσε η Ενιαία σ. α. κ. στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας,αυξάνοντας σε δυο,από μία, τις έδρες της στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και εμποδίζοντας την ΠΑΣΚΕ να διατηρήσει την αυτοδυναμία της! Η Ενιαία σ. α. κ. έλαβε 616 ψήφους, από 380 στις προηγούμενες εκλογές το 1994, ενώ εξέλεξε και 9 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΟΤΟΕ, από 5 που είχε προηγούμενα. Σ' αυτές τις εκλογές οι έγκυροι ψήφοι ήταν 10.359 ενώ στις προηγούμενες 9.004.

Η ΠΑΣΚΕ (ΔΗΣΥΕ) έλαβε 5.079 ψήφους έναντι 4.534 το 1994 και κατέλαβε 12 έδρες από τις 13 που είχε. Η ΔΑΚΕ συμμετείχε στις εκλογές με δυο ψηφοδέλτια. Το ένα έλαβε 1.972 ψήφους και 5 έδρες, το άλλο 751 ψήφους και 2 έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές είχε συνολικά 2.364 ψήφους και 7 έδρες, οι οποίες διατηρούνται. Η ΔΑΣ ("ΣΥΝ") έλαβε 1.327 ψήφους από 1.093 και διατήρησε τις 3 έδρες της. Η Συνδ. Ανοιξη έλαβε 276 ψήφους από 297 και 1 έδρα, η Εναλλακτική Συσπείρωση 221 ψήφους από 229 και καμία έδρα, η Αγων. Πρωτοβουλία 102 ψήφους και 15 η ΑΚΕΕΤ.

Η επιτυχία της Ενιαίας σ. α. κ. έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έγινε σε ένα χώρο που παρατηρούνται παντός είδους... διευκολύνσεις στο μηχανισμό των άλλων παρατάξεων από τη διοίκηση και χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα η παράταξη.

Στελέχη της Ενιαίας σ. α. κ. δήλωναν μετά τα αποτελέσματα ότι δόθηκε μήνυμα αντίστασης στις ατέλειωτες πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζει με μαθηματική συνέπεια η κυβέρνηση Σημίτη, στα "εκσυγχρονιστικά" σενάρια των ιδιωτικοποιήσεων, των περικοπών των εργασιακών σχέσεων, στον ασφαλιστικό μεσαίωνα. Μήνυμα αντίστασης και στις αυτοδύναμες καταστάσεις, που λειτούργησαν σαν βοηθητική δύναμη της Διοίκησης της τράπεζας, στους συνδικαλιστές της συναίνεσης και της υποταγής, των πελατειακών σχέσεων και της εξαργύρωσης της συνδικαλιστικής "καρέκλας", στα τραπέζια του ατέλειωτου "κοινωνικού διαλόγου", στις συμβάσεις πείνας που υπογράφει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και ακολουθεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ.

Επίσης δήλωσαν ότι η Ενιαία σ. α. κ. θα επενδύσει την ψήφο των εργαζομένων στο μοναδικό σίγουρο "χρηματιστήριο", αυτό του αγώνα και της διεκδικητικής δράσης,με αιχμές:

"Τη μάχη για ικανοποιητική συλλογική και επιχειρησιακή σύμβαση, για το μέλλον της Εθνικής και τα σενάρια ιδιωτικοποίησης, Για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προετοιμάζονται από την κυβέρνηση, που λειτουργεί υπακούοντας πειθήνια στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για ένα καλύτερο μέλλον στους χειρότερα αμειβόμενους τραπεζοϋπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ