Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν στις 28 του Μάρτη οι εμποροϋπάλληλοι

Για αυξήσεις, κατάργηση του ωρομισθίου, κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, οριοθέτηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Με καθημερινές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων ενημερώνουν τους εργαζόμενους του κλάδου για την απεργία στις 28 του Μάρτη.Η απόφαση για απεργία πάρθηκε αφού από τη μια τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου οξύνονται, από την άλλη η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με ευθύνη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - "ΣΥΝ", αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αντιμετώπισής τους, ενώ οι εργοδότες του εμπορίου τρενάρουν την υπογραφή των κλαδικών Συμβάσεων. Μάλιστα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επιμένει να υπογραφεί πρώτα η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα αιτήματα που προβάλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων έχουν να κάνουν με αυξήσεις που να καλύπτουν το κόστος ζωής και να αναπληρώνουν τα χαμένα εισοδήματα, καθώς και με σειρά θεσμικών, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούν η κατάργηση του ωρομισθίου, η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, η οριοθέτηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Π. Βαμβακάς, τονίζει: "Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε η θέση των εμποροϋπαλλήλων για την απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση που κρατά η εργοδοσία στην υπογραφή της Σύμβασης. Για την απαράδεκτη αυτή στάση των εργοδοτών ευθύνεται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με την απαράδεκτη Σύμβαση που αποφάσισε να υπογράψει, έβαλε φραγμό στις κλαδικές, αλλά και της ΟΙΥΕ που μέχρι στιγμής δεν έχει υιοθετήσει κανένα πλαίσιο διεκδίκησης. Υπάρχει όμως χρόνος να διαμορφώσουμε ένα θετικό κλίμα, γι' αυτό ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία, για να σπάσουν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και να ανοίξουμε νέους δρόμους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ