Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντίθετο το ΕΚ Καλαμάτας στη Σύμβαση

Και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας απορρίπτει την "απαράδεκτη" Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αποφάσισε να υπογράψει η μονοπαραταξιακή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις.

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΚΚ, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις όλων των εργαζομένων, κάτι που φάνηκε και από την απεργία της ΓΣΕΕ, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να αποτελέσει διαπραγματευτικό ατού για πίεση και όχι για υποχώρηση στο ΣΕΒ.

Ακόμα στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, επισημαίνεται: "Η διετής ΕΓΣΣΕ οδηγεί σε μείωση το εισόδημα των εργαζομένων, εμποδίζει τα συνδικάτα στη μάχη για τις κλαδικές Συμβάσεις, δεσμεύει την εργατική τάξη για το 1997, χρόνος εκλογών και αυξάνει τα κέρδη των βιομηχάνων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων, για γνήσια ΑΤΑ, κατώτερες συντάξεις ίσες με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, επέκταση του ν.2112 και στους εργατοτεχνίτες, μέτρα για την ανεργία, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, αύξηση των κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες κ.ά.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ