Κυριακή 24 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Εκλογές σε τρία κρατίδια

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-

Περίπου 12 εκατομμύρια Γερμανοί εκλέγουν την Κυριακή τα Κοινοβούλιά τους σε τρία κρατίδια και από τις εκλογές αυτές μπορεί να κριθεί το μέλλον του 13χρονου συνασπισμού του καγκελάριου Χέλμουτ Κολ με τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες πρέπει να λάβουν άνω του 5% στα κρατίδια Σλέσβιγκ - Χολστάιν, Βάδη - Βιρτεμβέργη και Ρηνανία - Παλατινάτο για να εκπροσωπηθούν στα νέα Κοινοβούλια.

Το κύριο μέλημα της Ενωσης των Χριστιανοδημοκρατών του Κολ δεν είναι τόσο η εκλογική επιτυχία τους, αλλά το ξεπέρασμα του 5% από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, μια και υπάρχει φόβος να μη συγκεντρώσουν αυτό το ποσοστό. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ήδη εξαφανιστεί στα 12 από

τα 16 περιφερειακά Κοινοβούλια.

Ωστόσο, ο καγκελάριος Κολ επανέλαβε αυτή τη βδομάδα ότι η κυβερνητική συμμαχία είναι βιώσιμη και θα εξαντλήσει τη θητεία της, που λήγει το 1998. Κεντρικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας είναι η υπεράσπιση της μείωσης των φόρων, η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μια και η ανεργία έφτασε το Φλεβάρη σε ύψος που αποτελεί μεταπολεμικό ρεκόρ των 4,27 εκατομμυρίων ανέργων (11,1%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ