Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΜΕ
Η πρόταση του Δημοψηφίσματος

Εκδήλωση σήμερα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Διακυβερνητική

Εκδήλωση με θέμα: "Η πρόταση δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ενόψει της Διακυβερνητικής",διοργανώνει σήμερα στις 6μ.μ. το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών.Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του ΚΜΕ, Πατησίων και Τροίας 36.

Για τους σκοπούς και το θέμα της εκδήλωσης μιλάει στον "Ρ" ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ. "Επιλέξαμε, τονίζει, αυτό το θέμα γιατί το θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο. Οπως είναι γνωστό στις 29 αυτού του μήνα αρχίζουν στο Τορίνο της Ιταλίας οι εργασίες της Διακυβερνητικής Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με σκοπό να αναθεωρηθεί η ήδη βαθιά αντεργατική - αντιλαϊκή Συνθήκη του Μάαστριχτ, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση, όπως με την κατάργηση του δικαιώματος "Βέτο" των μικρών χωρών, την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας κάτω από την ομπρέλα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ. και του ΝΑΤΟ, την ενσωμάτωση της εφιαλτικής Συμφωνίας "Σένγκεν" για το ηλεκτρονικό φακέλωμα κλπ.

Ενόψει λοιπόν αυτής της διαφαινόμενης νέας αρνητικής εξέλιξης, πιστεύουμε ότι ο λαός πρέπει, για έναν επιπλέον λόγο, να ενημερωθεί και να εκφράσει τη γνώμη του συνολικά για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ με δημοψήφισμα, όπως άλλωστε και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Με τη συγκεκριμένη εκδήλωσή μας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Δημοψηφίσματος, θέλουμε να δώσουμε τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια για εκλαϊκευση και τεκμηρίωση της παραπάνω πρότασης".

Αναφορικά με τους στόχους της σημερινής εκδήλωσης και το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ΚΜΕ για το επόμενο διάστημα, τόνισε: "Το ΚΜΕ, που πριν λίγους μήνες συμπλήρωσε 20 χρόνια δραστήριας και γόνιμης παρουσίας στην ελληνική κοινωνία, πραγματοποίησε πρόσφατα την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του. Σ' αυτήν διαπιστώθηκε η θετική, παρά τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις, πορεία ανασυγκρότησης του Κέντρου την προηγούμενη περίοδο και καθορίστηκαν οι κύριες κατευθύνσεις και τα βασικά καθήκοντα για το επόμενο διάστημα, που, εντελώς επιγραμματικά αναφέρω: Η συμβολή στη μελέτη προβλημάτων με τα οποία θ' ασχοληθεί το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η μελέτη ειδικών ζητημάτων, όπως του σοσιαλισμού, των διεθνών εξελίξεων και της λειτουργίας του ελληνικού κράτους, η συμμετοχή με ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στα 80χρονα του ΚΚΕ, η δημιουργία νέων τμημάτων και η προσέλκυση νέων επιστημόνων στο Κέντρο, λειτουργία βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου, η έκδοση δελτίου και τέλος η επεξεργασία νέου καταστατικού.

Θα θέλαμε, με την ευκαιρία αυτή, να καλέσουμε τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς διανοούμενους, τους νέους, όλους όσοι δε βολεύονται στη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες του ΚΜΕ και να συμβάλουν σε αυτές με το δικό τους προβληματισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ