Τετάρτη 27 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συρρικνώνουν προγραμματισμένα την πτηνοτροφία

Επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Μέγαρα και συζήτηση με τους μαζικούς φορείς της περιοχής

"Υπάρχουν προβλήματα που εμφανίζονται ως τοπικά, αλλά απορρέουν και έχουν σχέση με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και γι' αυτά τα ζητήματα εμείς παλεύουμε μέσα και έξω από τη Βουλή. Ορισμένα ζητήματα που σας αφορούν φαίνονται τοπικά, αλλά συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα και είναι καθαρά ζητήματα πολιτικής επιλογής".Αυτές ήταν ορισμένες από τις επισημάνσεις της Γενικής Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης το Σάββατο με τους μαζικούς φορείς και τη δημοτική αρχή των Μεγάρων.

Η Αλέκα Παπαρήγα συζήτησε με τους μαζικούς φορείς και τη δημοτική αρχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και υποσχέθηκε ότι θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα υπουργεία και τη Βουλή. Επίσης, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δε θα υποτιμηθούν τα μικρά και καθημερινά προβλήματα, που μπορούν να λυθούν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες.

Ο αντιδήμαρχος των Μεγάρων Π. Σκλαβούνος παρέδωσε υπόμνημα στην Αλέκα Παπαρήγα με τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα Μέγαρα, καθώς και φακέλους με τα επιμέρους ζητήματα. Στο υπόμνημα, τα προβλήματα εντοπίζονται στα έργα υποδομής, στην ανεργία, στον πολιτισμό, στην ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην παιδεία, στην υγεία και τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, στον τομέα των έργων υποδομής, τονίστηκε η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Στο θέμα της ανεργίας, σημειώθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένη καταγγελία γίνεται στο υπόμνημα για το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο εδώ και 20 χρόνια δε δημιουργεί μουσείο για να στεγάσει τις αρχαιότητες της πόλης, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε μια παλιά αποθήκη. Στον τομέα της παιδείας, επισημαίνεται η έλλειψη πέντε σχολικών κτιρίων. Τέλος, στον τομέα της υγείας, καταγγέλθηκε η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και οι μεγάλες ελλείψεις που έχει σε προσωπικό.

Σημαντικά ήταν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν για τον κλάδο των πτηνοτρόφων. Ο Γ. Τσολιάκος, εκπρόσωπος του πτηνοτροφικού συλλόγου, επισήμανε στην Αλέκα Παπαρήγα την απειλή της συρρίκνωσης του κλάδου, λόγω της εισαγωγής αυγών από την ΕΕ και στα υψηλά επιτόκια των δανείων που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

Ο Σ. Μανέτας, μέλος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων, τόνισε στην γγ του ΚΚΕ τη "μαύρη εργασία", που κυριαρχεί στην περιοχή και έχει δημιουργήσει μεγάλη ανεργία.

Μετά τη συζήτηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

"Μου έκαναν εντύπωση οι κραυγές των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων. Τα Μέγαρα ήταν η περιοχή που εφοδίαζε κατά 70% την Ελλάδα με αυγά και σήμερα έχουμε έναν καταιγισμό εισαγωγών και πλήρη εγκατάλειψη μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας με ένα σύγχρονο πτηνοτροφείο. Πρόκειται για προγραμματισμένη συρρίκνωση του κλάδου".

"Επιπλέον, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, ήταν καταλυτική η συζήτηση με την έκθεση και άλλων προβλημάτων. Η ανεργία στην περιοχή είναι οξύτατη με πάρα πολύ υψηλό δείκτη. Υπάρχει εγκατάλειψη της περιοχής σε θέματα κυρίως υγείας, όταν ακούμε ότι το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι βοηθός ακτινολόγου κάνει και τις διαγνώσεις του ακτινολόγου".

"Ας μην ξεχνάμε ότι τα Μέγαρα είναι μια περιοχή με αρχαιολογική ιστορία και με αρχαιολογικούς θησαυρούς και 20 χρόνια τώρα δεν έχει γίνει μουσείο. Αν περνάω από θέματα οικονομικά σε θέματα σαν αυτό του μουσείου είναι για να δείξω ότι υπάρχει όλη η γκάμα των γνωστών προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή, αλλά και συνολικά τον τόπο", επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα και κατέληξε, τονίζοντας ότι "η επίσκεψη αυτή ήταν μια ευκαιρία για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα των Μεγάρων, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων την Πέμπτη (2019-07-17 00:00:00.0)
Στέγνωσαν από υλικά τα εργαστήρια (2013-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-12-16 00:00:00.0)
Περιοδεία σε Αρτα και Γιάννενα (2011-12-15 00:00:00.0)
Δε γίνονται προσλήψεις αλλά μετακινήσεις (2004-02-14 00:00:00.0)
Περισσεύουν τα προβλήματα στα σχολεία του Πειραιά (2003-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ