Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περισσεύουν τα προβλήματα στα σχολεία του Πειραιά

Με τους φοιτητές της ΣΚΥΠ
Με τους φοιτητές της ΣΚΥΠ
Τα σοβαρότατα προβλήματα των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών παρουσίασαν χτες το απόγευμα οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της επίσκεψής της στο 5ο ΤΕΕ Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, τα σχολεία του Πειραιά σύμφωνα και με σχετικό υπόμνημα της ΕΛΜΕ που παρέδωσαν οι εκπρόσωποί της στη Γενική Γραμματέα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα, με αποτέλεσμα δεκάδες αίθουσες να είναι διασκορπισμένες και να στεγάζονται ακόμα και σε υπόγεια ή σε ισόγεια πολυκατοικιών. Οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών είναι μεγάλες, αλλά το Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψει τα κενά με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνει ωρομίσθιους, καταργώντας έτσι κεκτημένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και καθιερώνοντας και σ' αυτό το χώρο ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν από την προηγούμενη σχολική χρονιά απλήρωτοι για υπηρεσίες τους εκτός διδακτικού ωραρίου, η επιμόρφωσή τους είναι πρόχειρη, ενώ η περίθαλψη που τους παρέχεται δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι έρχονται πολύ χειρότερα μετά και πρέπει να ανοίξει το θέμα της Παιδείας μέσα στο λαό και να αναπτυχθεί ενιαίο μέτωπο, για να διεκδικηθεί δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Παιδεία.

Στη συνέχεια, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε με τους ίδιους τους μαθητές του 5ου ΤΕΕ στη συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του σχολείου, όπου άκουσε τις αγωνίες τους για την ανεργία που απειλεί το μέλλον τους, την αξία που έχουν τα ΤΕΕ στη σημερινή αγορά εργασίας και μια σειρά άλλα ζητήματα που έθεσαν. «Ολοι οι νέοι άνθρωποι, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα έχουν δικαίωμα σε μια υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι τα 18 τους χρόνια να έχουν ελεύθερο χρόνο, να είναι έτσι το εκπαιδευτικό σύστημα που να αγαπήσουν τη γνώση και να μαθαίνουν να διαβάζουν, να σκέφτονται και να δημιουργούν.

Αφού επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ πως η Παιδεία πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν, δημόσια και σύγχρονη, αναφερόμενη στα ΤΕΕ δήλωσε πως τα έκαναν για να διοχετεύσουν εκεί τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Ο,τι καλύτερο στο χώρο της Παιδείας, τόνισε, θα έρθει από τη δράση των λαϊκών στρωμάτων. Ενώ ο τομέας της Παιδείας, πρόσθεσε, είναι ένα ιδιαίτερο μέτωπο ταυτόχρονα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να προβληματιστούν και να δουν πού πάει η κατάσταση. Εσείς πρέπει να γίνετε μπροστάρηδες και να διεκδικήσετε περισσότερα. Μη συμβιβαστείτε. Να διεκδικήσετε δραστικές αλλαγές στην Παιδεία. Σκεφτείτε και απορρίψτε τη μοιρολατρία. Είστε η ελπίδα για κάτι καλύτερο και μπορείτε να το διεκδικήσετε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ