Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πρόσκληση για ίδρυση «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Σύσκεψη για την ίδρυση και δημιουργία «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» πραγματοποιείται, αύριο Πέμπτη 18/12/2003, στις 8 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, με πρωτοβουλία κοινωνικοπολιτικών παραγόντων και συνδικαλιστών του νομού. Οπως τονίζεται σε σχετική πρόσκληση προς τους εργαζόμενους, στους πολίτες της περιοχής, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Μετά και το τελευταίο περιστατικό κρατικής αυθαιρεσίας που οδήγησε στο θάνατο το συμπολίτη μας Η. Μαραγκάκη, κανείς δεν μπορεί να μένει ήσυχος ή απαθής για την τύχη και το μέλλον των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Η αστυνομοκρατία στο Ηράκλειο είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Οι καθημερινοί προληπτικοί έλεγχοι κυρίως σε νέους μέσα στην πόλη, οι έρευνες και τα μπλόκα στα χωριά από τα ΤΑΕ, δημιουργούν κλίμα φοβίας και τρομοκράτησης του λαού. Αναλογιζόμαστε τι πρόκειται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, μια και το Ηράκλειο είναι Ολυμπιακή πόλη.

Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την πρόσκληση είμαστε πεισμένοι ότι αυτές μας οι ανησυχίες βρίσκουν ευρύτερη ανταπόκριση. Θεωρούμε αναγκαίο να συζητήσουμε τρόπους παρέμβασης και αντιμετώπισης αυτής της αρνητικής εξέλιξης. Στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, έχει ήδη συγκροτηθεί μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση ανθρώπων και φορέων, που δρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Την πρόσκληση υπογράφουν:

Αλεξανδρής Αλέκος, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Αυγουλά Δέσποινα, δημοτική σύμβουλος Αρχανών, Γωνιανάκης Γιάννης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Δρούλλος Σπύρος, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Εγγλέζος Βαγγέλης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Κασαπάκης Μιχάλης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Αλικαρνασσού, Μερσυνιάς Μάνθος, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Μηλιαράς Γιάννης, μέλος ΔΣ Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Μιχελάκης Μιχάλης, μέλος ΔΣ Ενωσης Γονέων Ηρακλείου, Νιάνιος Νίκος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών ΗΥ Πανεπιστημίου Κρήτης, Ξυλούρης Κώστας, πρόεδρος Συλ. Διπλ. Μηχανολ. - Ηλεκτρολ. & Ναυπηγών Ανατ. Κρήτης, Ορφανός Στέλιος, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, Παπασταύρου Ελένη, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, Σηφάκης Γιάννης, δικηγόρος, Συντιχάκης Μανώλης, αντιπρόεδρος Ενωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ηρακλείου, Σφακιανάκης Μιχάλης, δικηγόρος - πρώην νομαρχιακός σύμβουλος, Φαρσάρης Μιχάλης, πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου - υποψ. νομάρχης, Φραγκιαδάκης Θέμης, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΠΛΙΝΗ, Χαλκιαδάκης Μίλτος, πρόεδρος Οπωροπωλών Ν. Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ