Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αθλιο παιχνίδι ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Η υποκρισία, ο εμπαιγμός και η ξεδιάντροπη προσπάθεια εγκλωβισμού των λαϊκών μαζών χαρακτηρίζουν την άθλια τακτική κυβέρνησης και ΝΔ να αντλήσουν εύσημα «κοινωνικής ευαισθησίας», καθώς εμφανίζονται είτε δήθεν να διαφωνούν είτε να κρατούν αποστάσεις από τις «σκληρές» προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη.

Στην πραγματικότητα, αυτό που έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είναι να εκφράσει «φωναχτά» τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση Σημίτη και θα συνεχίσουν «πιο αποφασιστικά», αν θεωρήσουν το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών ως «πράσινο φως»... Η λιτότητα, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράταση του εργάσιμου βίου (Ασφαλιστικό) βρίσκονται στο επίκεντρο της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στηρίζουν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση Σημίτη προσποιείται ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική ...δεν την αφορά και σε μια επίδειξη απίστευτου φαρισαϊσμού ζητά από τη ΝΔ να τοποθετηθεί αν την υιοθετεί! Παρόμοια η στάση της Ρηγίλλης, που χωρίς να αποδοκιμάζει - πώς θα μπορούσε άλλωστε - τις θέσεις του Κ. Μητσοτάκη, βάζει τα στελέχη να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις με το ανυπόστατο επιχείρημα ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις που δε δεσμεύουν το κόμμα.

Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης επανήλθε και χτες, επιμένοντας στις θέσεις που εξέφρασε για την «ανάγκη» έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, εν ονόματι της άθλιας κατάστασης και της «χρεοκοπίας» της οικονομίας. «Οταν η οικονομία πηγαίνει τόσο άσχημα, όταν η Ελλάδα ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει, η ΝΔ - ή όποιο κόμμα έρθει μετά τις εκλογές - θα πρέπει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και υποχρεωτικά να κάνει περιοριστική πολιτική», ισχυρίστηκε. Σημείωσε ακόμη ότι οι Ελληνες πρέπει να μάθουν «πόσο ακριβά πληρώνουμε την αθλιότητα της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου», προσφέροντας έτσι τη «δικαιολογητική βάση» για τη νέα επίθεση μετά τις εκλογές.

Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, συνέχισε την ψηφοθηρική εκμετάλλευση του θέματος, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης αποτελούν αυθεντική ερμηνεία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία, προκαλώντας ταυτόχρονα την ηγεσία της ΝΔ να πάρει θέση. «Οταν δεν τοποθετείται ο κ. Ρουσόπουλος επί της ουσίας των δηλώσεων, εμμέσως μπορεί κανείς να συναγάγει ότι αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία, ότι τις υιοθετεί και τις αποδέχεται. Δεν τις καταδικάζει. Θεωρούμε ότι αυτές οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη απηχούν πραγματικά και ειλικρινέστατα τις προθέσεις της ΝΔ», δήλωσε ο Χρ. Πρωτόπαππας.

«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ: «Στο κέντρο της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι πολλοί Ελληνες, τους οποίους η κυβέρνηση Σημίτη παραμέλησε. Ο κ. Πρωτόπαππας και η πολιτική που εκπροσωπεί δεν πείθουν κανέναν», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.

Σε συνεννόηση με τη Ρηγίλλης μια σειρά στελεχών της ΝΔ δήλωναν στα ΜΜΕ ότι οι θέσεις του Κ. Μητσοτάκη «αποτελούν προσωπικές απόψεις του που δε δεσμεύουν το κόμμα». Ο Μ. Εβερτ δήλωσε με νόημα (στον «Πλάνετ») ότι το πρόγραμμα της ΝΔ θα δημοσιοποιηθεί το Γενάρη, ενώ ο Μ. Λιάπης (στον ΣΚΑΪ) επισήμανε ότι «αυτό που είπε ο κύριος Μητσοτάκης είναι μια προσωπική άποψη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδυναμία διαφοροποίησης από κυβέρνηση (2003-07-16 00:00:00.0)
Υποδύεται το ρόλο της (2001-12-19 00:00:00.0)
«Θολώνει» η εικόνα ενότητας (2000-10-18 00:00:00.0)
Σε θέση άμυνας και "διασπασμένη" (1999-07-06 00:00:00.0)
Ο Μητσοτάκης "ξαναχτυπά" (1998-11-07 00:00:00.0)
Νέος κύκλος εσωκομματικής αντιπαράθεσης (1996-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ