Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Κατάληψη" της Ακρόπολης από την Χ. Κλίντον

Σε "Αμερικάνικη αποικία" φαίνεται πως εκτιμά ότι έρχεται η Χίλαρι Κλίντον και σύμφωνα με αυτή την πεποίθησή της υποβάλει τα "αιτήματά" της μέσω της αμερικάνικης πρεσβείας.

Ετσι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο απλώς ενημερώθηκε,ύστερα από σχετικό έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας, για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο η επίσκεψη της Χ. Κλίντον στην Ακρόπολη και στην Αρχαία Αγορά. Δε ζητήθηκε καν η γνώμη του, ούτε εθιμοτυπικά.

Η αμερικάνικη πρεσβεία, λοιπόν, "διατάζει",για την "ασφάλεια" της κυρίας προέδρου:

Η Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης να παραμείνουν κλειστά για το κοινό μέχρι τις 9.30 πμ και μάλιστα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ανάλογη ενέργεια είχε γίνει στην επίσκεψη του Μπους.Πρόκειται, άραγε, για σύμπτωση; Θυμίζουμε ότι η Ακρόπολη δεν έχει κλείσει ποτέ για το κοινό, ούτε όταν την επισκέφθηκε για ειδικό μάλιστα λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κλειστή για το κοινό θα παραμείνει μέχρι τις 10.30πμ και η Αρχαία Αγορά, ενώ θα είναι διαθέσιμες για τις "υψηλές" επισκέπτριες οι, πάντα κλειστές για Ελληνες και ξένους... τουαλέτες.

Επίσης, η Χ. Κλίντον και η κόρη της θα φωτογραφίσουν τα γλυπτά του Μουσείου.Υπενθυμίζουμε ότι η φωτογράφιση επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, άδεια που όταν δίνεται ορίζει και χρηματικό ποσό υπέρ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, και πάντα αφορά επιστημονικό ή καλλιτεχνικό έργο. Πολύ περισσότερο, το Συμβούλιο αποφασίζει και για τη χρήση των φωτογραφιών. Αλλά ο ελληνικός νόμος δεν αγγίζει την κυρία Κλίντον.

Τέλος, ο προθάλαμος του Μουσείου Ακρόπολης θα γίνει "καφενείο" για χάρη της Χίλαρι. (...Και για όποια χρήση του μουσειακού χώρου, κατά το νόμο αποφασίζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). Η Χ. Κλίντον ζήτησε ένα "καφενείο" με "Κόκα - Κόλα", το οποίο θα στήσει η αμερικάνικη πρεσβεία και όχι η φιλοξενούσα χώρα.

Ούτε νερό βρύσης δε θα πιουν, από ελληνικά χέρια. Αλλωστε, τι να το κάνουν; Χρόνια τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις παραδίδουν στις ΗΠΑ... "γην και ύδωρ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ