Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σαράντα τέσσερα χρόνια χωρίς το Νίκο Μπελογιάννη

Εκδήλωση της ΝΕ Ηλείας το Σάββατο 30 του Μάρτη, στις 7μμ, στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα

Σαράντα τέσσερα χρόνια πέρασαν χωρίς τον Νίκο Μπελογιάννη.Σαράντα τέσσερα χρόνια από εκείνη την αυγή της ντροπής. Τότε που αυτοί, που με μια κουβέντα αποτελούσαν την άρχουσα τάξη, δολοφόνησαν εν ψυχρώ ένα από τα καλύτερα παλικάρια του λαού μας. Σαράντα τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ πέρασε στο πάνθεον της ελληνικής ιστορίας. Σαράντα τέσσερα χρόνια για να θυμούνται οι συναγωνιστές και να μαθαίνουν οι νεότεροι για τον άνθρωπο με το κόκκινο γαρίφαλο.

Νίκος Μπελογιάννης.Ο άνθρωπος σύμβολο. Για το χτες, το σήμερα, το αύριο. Ο κομμουνιστής που μέχρι την τελευταία του πνοή έμεινε πιστός στα μεγάλα ιδανικά του αγώνα του, ο σύντροφος με το χαμόγελο και την καλή κουβέντα. Ο άνθρωπος και το μεγαλείο του.

"Τα οράματα και οι ιδέες του - τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ - εμπνέουν και διδάσκουν τους συνεχιστές του αγώνα και της θυσίας του. Ολους αυτούς, εργάτες, αγρότες, μικρομεσαίους, που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, την ανασφάλεια, τη μαύρη προοπτική που τους επιφυλάσσει η πολιτική που χρόνια τώρα ακολουθείται και συνεχίζει και σήμερα η "νέα" κυβέρνηση καθ' υπόδειξη της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη αυτά τα οράματα να υλοποιηθούν με την ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής, ανιμονοπωλιακής δημοκρατικής πάλης, που θα βοηθήσει να συσπειρωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων, να δημιουργηθούν και οι υποκειμενικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

Η συγκέντρωση δυνάμεων και η συγκρότηση του ενιαίου αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου πάλης είναι το ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ που μπαίνει για τους κομμουνιστές, όλους αυτούς που θέλουν να απαλλαγούν από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Πίσω κι έξω απ' αυτή τη γραμμή πάλης, δεν υπάρχει ελπίδα για απόσπαση ουσιαστικών κατακτήσεων".

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, η ΝΕ Ηλείας πραγματοποιεί εκδήλωση στη μνήμη του το Σάββατο 30-3-96, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα όπου θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο "ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΝΤΕΛΟΝ". Η τιμή της πρόσκλησης είναι 3.000 δρχ. Για πληροφορίες και κρατήσεις στα γραφεία της ΝΕ Ηλείας, τηλ. (0621) 34.275 - 29.342.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ