Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο ορισμός της ντροπής

Πρωτοφανή επεισόδια χτες στην ΕΠΟ μεταξύ Τροχανά και Δέδε. Ανταλλαγή φραστικών επιθέσεων και ύβρεων. Παραπέμπεται ο Τροχανάς στην Πειθαρχική. Δεν ορίστηκε ο τελικός Κυπέλλου

Αραγε το τέλος του κατήφορου είναι ο πάτος; Αυτό πρέπει να αναρωτιούνται (για πολλοστή φορά) από χτες οι φίλαθλοι ανεξάρτητα από σωματειακή προτίμηση. Τα ποσά που "τζιράρονται" στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο εξοστράκισαν κάθε έννοια αυτοσεβασμού, ισονομίας και αξιοπρέπειας.

Οσα έλαβαν χώρα στην ΕΠΟ, αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ και του τελικού, μόνο αποστροφή μπορούν να προκαλέσουν για την κατάντια του αθλήματος και των ανθρώπων που το υπηρετούν (;).

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μ. Τροχανάς, κατήγγειλε τον ομόλογό του στην ΕΠΑΕ, Γ. Δέδε, για φασίστα (και άλλα που ο νόμος περί τύπου δεν επιτρέπει να αναφερθούν), αυτός με τη σειρά του ζήτησε μπροστά του να στέκονται προσοχή και άλλα φαιδρά. Σκηνές... ROK οι οποίες θα ταίριαζαν σε ανθρώπους "του λιμανιού". Ας όψονται τα συμφέροντα που διακυβεύονται...

Αποτέλεσμα ήταν ο "κιτρινόμαυρος" παράγοντας να παραπεμφθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ στην Πειθαρχική Επιτροπή, η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού να καθοριστεί στην επόμενη συνεδρίαση και η σοβαρότητα όλων να υποστεί άλλο ένα ανεπανόρθωτο χτύπημα.

Ο Μ. Τροχανάς (που κατηγόρησε για πολλά ΕΠΟ - ΕΠΑΕ) στην αγόρευσή του, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για:

  • Υποπτες μεθοδεύσεις των οργάνων διοίκησης στον προσδιορισμό των ημερομηνιών οι οποίες δυσφημούν το άθλημα.
  • Απώλεια κάθε ελπίδας για ανάκαμψη επειδή κάποιοι την εμποδίζουν.
  • Τερατώδες νομικό πλαίσιο στο άθλημα, αδιαφορία της ΕΠΑΕ για το πρωτάθλημα.
  • Ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της ΕΠΑΕ και ορισμένων συνεργατών του γιατί "καταστρέφουν αν δε λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο Μ. Τροχανάς χαρακτήρισε την αθλητική Δικαιοσύνη παράνομη, υποστηρίζοντας ότι "δεν έχει δικαίωμα ο κάθε κ. Ερωτοκρίτου να τινάζει στον αέρα επιχειρήσεις". Πρόσθεσε επίσης ότι εξαπατήθηκε από τον Γ. Δέδε, ο οποίος του είχε πει πως δε γνωρίζει τον Ερ. Ερωτοκρίτου. Επίσης ισχυρίστηκε ότι αποτελεί θύμα αήθους αντιμετώπισης από την ΕΠΑΕ για να μην έχει λόγο στις αποφάσεις.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες Τροχανά ανέφερε ότι η συμπεριφορά του προάγει τη βία. Ο Γ. Δέδες υποστήριξε πως στόχος του είναι να αυξήσει την πελατεία του SόΕ και άφησε υπονοούμενα για το ποιόν του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα ο Μ. Τροχανάς ζητάει συγνώμη γιατί παραφέρθηκε χωρίς να αρνείται την ουσία των λεγομένων του και τον προορισμό τους. Επίσης άφησε να υπονοείται (πάλι) ότι θα παραιτηθεί: "Τα συμφέροντα της ΑΕΚ όμως θα ανατεθούν σε άλλους να τα υπηρετήσουν καλύτερα από μένα". Ακολούθησε (ως είθισται) διευκρινιστική δήλωση με την οποία υποστηρίζει πως δεν αφορά το παρόν και το άμεσο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ