Παρασκευή 29 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
100ΧΡΟΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ζωντανοί μύθοι στη γιορτή

Κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού θα τιμήσουν την Ελλάδα.

Η ζωντανή ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι παρούσα μέσω των κορυφαίων αθλητών του αιώνα μας, στην τελετή για τα 100χρονα από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνει το Σάββατο 6 του Απρίλη. Ζωντανοί μύθοι του παγκόσμιου αθλητισμού όπως ο Μισέλ Ζαζί, η Χάικε Ρόζενταλ, η Ρενάτε Στέκερ, ο Πέκα Βασάλα, ο Λίβιο Μπερούτι, ο Αντριαν Μουρχάουζ, ο Ρότζερ Κίνγκτομ θα δώσουν το "παρών" στη διεθνή λαμπαδηδρομία με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των πόλεων που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες. Σ' αυτούς αναμένεται να προστεθεί ένα κορυφαίο όνομα του αμερικανικού στίβου, του οποίου όμως δεν ανακοινώθηκε το όνομα (φημολογείται ότι είναι ένας εκ των Καρλ Λιούις, Μπομπ Μπιμον και Εντουιν Μόουζες). Την Ελλάδα και την "Αθήνα 1896" θα εκπροσωπήσει η Β. Πατουλίδου. Η ΕΟΑ αποφάσισε ακόμα πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπία στην τελετή της αφής να είναι ο Κώστας Κουκοδήμος, ενώ την Ολυμπιακή φλόγα στο Στάδιο στις 6 Απρίλη θα την φέρουν ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Νίκη Μπακογιάννη. Θα είναι πρώτη φορά που θα μπει γυναίκα στο Στάδιο σαν λαμπαδηδρόμος. Τη φλόγα στην Ακρόπολη θα φέρει η Κ. Θάνου.

Η κατανομή αυτή των ρόλων που αποφάσισε η ΕΟΑ οδηγεί διά της άτοπον απαγωγής στο ασφαλές συμπέρασμα ότι στην Ατλάντα τον πρώτο ρόλο θα παίξει ο Πύρρος Δήμας... Ολα δείχνουν ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, εκτός και αν οι Αμερικανοί τηρήσουν την υπόσχεσή τους ότι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Ατλάντα θα είναι Ελληνας...

Η τελετή της 6ης Απρίλη θα περιλαμβάνει εκτός από τη διεθνή λαμπαδηδρομία και την αναπαράσταση των αγώνων στίβου τους 1896, που θα γίνουν με τους κανόνες της εποχής και με τη συμμετοχή πολύ μεγάλων ονομάτων του παγκόσμιου στίβου (Κίνγκτομ, Ερτερ κ.ά.) ενώ από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος οι αθλητές της εθνικής ομάδας.

Στις 4 Απρίλη μετά από αίτημα της ΕΟΑ και απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα γραφεί έκθεση στα σχολεία όλης της χώρας με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στις 5 Απρίλη δε θα γίνουν μαθήματα αλλά αγώνες σε όλα τα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ