Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Νέες επεισοδιακές συγκρούσεις φοιτητών - αστυνομικών

ΣΕΟΥΛ.-

Νέες μαχητικές φοιτητικές διαδηλώσεις στους δρόμους της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας προκάλεσε χτες ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή Ρο Σου - Σοκ, που επήλθε κατά τη διάρκεια των άγριων συμπλοκών φοιτητών και Αστυνομίας της περασμένης βδομάδας.

Εκατοντάδες νέοι, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση" και "Κάτω οι φονιάδες αστυνομικοί", διαδήλωσαν έξω από τα πανεπιστήμια της Σεούλ, όπου τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια δεν άργησαν να εκδηλωθούν. Οταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να καταστείλουν τις φοιτητικές διαδηλώσεις με τη γνωστή μέθοδο των γκλομπς και της βροχής των δακρυγόνων, εκατοντάδες νέοι ανταπάντησαν, χρησιμοποιώντας συνολικά πάνω από 500 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

Οι φοιτητές πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό πορείες, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Προέδρου της χώρας, Κιμ Γιουνγκ Σαμ, μετά το πλήθος των κατηγοριών χρηματισμού στελεχών της κυβερνώσας παράταξης από μεγάλες νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 1992. Ολα αυτά, ενώ οι κάλπες για τις νέες γενικές εκλογές στη χώρα πρόκειται να ανοίξουν σε λιγότερο από οχτώ μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ