Τετάρτη 3 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ο Βαλέσα στο... γνωστό του ρόλο

ΓΚΝΤΑΝΣΚ.-

Ο Λεχ Βαλέσα συνεχίζει να κάνει παιχνίδια και να "δίνει παραστάσεις" προς τέρψη των ΜΜΕ. Υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τα μέσα για να ζήσει μετά από πέντε χρόνια ως Πρόεδρος της Πολωνίας, επέστρεψε χτες στην προηγούμενή του δουλιά στα ναυπηγεία του Γκντανσκ. Ωστόσο, δε δούλεψε καθόλου.

Ξεκίνησε την "εργάσιμη μέρα" του με πέντε λεπτά καθυστέρηση για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το γενικό διευθυντή των ναυπηγείων για να συζητήσουν σχετικά με μια άδεια που θέλει να πάρει ώστε να αναχωρήσει για τις ΗΠΑ την ερχόμενη βδομάδα. Μετά τη φωτογράφισή του, στο χώρο των ναυπηγείων, η "εργάσιμη μέρα" του Βαλέσα τελείωσε.

Ωστόσο, ο Βαλέσα δεν είναι τόσο φτωχός, μιας και έχει καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, ενώ παράλληλα αναμένεται να κερδίσει μεγάλα ποσά από τις διαλέξεις που θα δώσει τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, ο Βαλέσα έλαβε τρεις μισθούς των 2.600 δολαρίων το μήνα.

Πάντως, σύμφωνα με σχόλιο του "Ασοσιέιτεντ Πρες", μέχρι να επιστρέψει ο Βαλέσα από τις ΗΠΑ, το Κοινοβούλιο θα έχει δεχτεί ένα νέο νομοσχέδιο που θα εγγυάται την καταβολή σύνταξης στο Πρόεδρο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ