Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Με γνωστή συνταγή

Χωρίς εκπλήξεις οι κλήσεις του Κ. Πολυχρονίου για το ματς με τη Σλοβενία

Η "αρχή είναι το ήμισυ του παντός" σύμφωνα με το λαϊκό γνωμικό. Στις 24 του μήνα στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο αγώνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ '98, με αντίπαλο τη Σλοβενία το μόνο αποτέλεσμα που υπάρχει είναι η νίκη.

Στην προσπάθεια αυτή ο Κ. Πολυχρονίου θα στηριχτεί σε γνωστά πρόσωπα.

Αν εξαιρέσει κανείς τον Ανατολάκη που ήρθε στην Εθνική μέσω... Πορτογαλίας, όλοι οι υπόλοιποι μάς αντιπροσωπεύουν (λιγότερο ή περισσότερο) εδώ και καιρό. Πρόκειται για τους Ατματσίδη, Κασάπη, Τσάρτα, Μπατίστα, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Ουζουνίδη, Δώνη, Καραταϊδη, Αλεξανδρή, Ζαγοράκη, Μιχόπουλο, Μαχλά, Κ. Κωνσταντινίδη, Φραντζέσκο, Βρύζα, Νικολαϊδη, Λυμπερόπουλο.

Η Σλοβενία μπορεί να μην έχει το όνομα και την προϊστορία της Δανίας ή της Κροατίας, αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι αμελητέος αντίπαλος. Οπως επισήμανε και στις δηλώσεις του ο Κ. Πολυχρονίου "προέρχονται από τη μεγάλη γιουγκοσλαβική σχολή και αυτό λέει πολλά. Είναι τεχνίτες, γρήγοροι, με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Είναι δύσκολο παιχνίδι, το οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι Σλοβένοι στηρίζονται στις αντεπιθέσεις και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πετύχουν γκολ. Στον φιλικό αγώνα με την Ισλανδία πέτυχαν πέντε γκολ σε "χρόνο μηδέν". Πάντως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να κερδίσουμε".

Ως πιο επικίνδυνους παίχτες της Σλοβενίας χαρακτήρισε τους επιθετικούς χαφ Φλορίανσιτς, Σίλιακ, Ούντοβιτς (με Ισλανδία πέτυχε έξι γκολ), τους αμυντικούς χαφ Σεχ, Ζάχοβιτς και το Νόβακ που αγωνίζεται ως δεξιός μπακ - χαφ.

Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στις 18/4, εκτός από τους παίχτες του ΠΑΟ οι οποίοι λόγω Αγιαξ θα παρουσιαστούν μια μέρα μετά.

Οι ελπίδες
  • Στις 23/4 η Εθνική ελπίδων ξεκινάει τη δική της προσπάθεια για πρόκριση στα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την αντίστοιχη της Σλοβενίας. Ο Γ. Κόλλιας έχει καλέσει τους Ελευθερόπουλο, Λυμπερόπουλο Σ., Λάκη, Αλεξόπουλο, Κιάσσο, Κωστούλα, Κουλακιώτη, Κατσούρη, Μαυρογενίδη, Σφακιανάκη, Κωνσταντινίδη Π., Καραγκούνη, Ατζά, Κωνσταντινίδη Σ., Κόλτζο, Σέγγο, Σέμο, Πανόπουλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ