Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΟΤΕ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 219, τ. β, 2/4/1996) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτρέπει τη μεταβίβαση 7.950.000 μετοχών του ΟΤΕ, ήτοι ποσοστό περίπου 2%, σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, στη συμβολική τιμή των 4.000 δραχμών ανά μετοχή. Η απόφαση αυτή, που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ορίζει επίσης και τους όρους με τους οποίους θα πουληθούν στους ξένους "επενδυτές" οι μετοχές του Οργανισμού.

ΕΚΘΕΣΗ: Η έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα" θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 24 έως τις 28 Απρίλη 1996. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα από πληθώρα περιπτέρων τις διακοπές που τους ταιριάζουν, και μάλιστα με έκπτωση που θα φτάνει και το 50%, και θα παρέχεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Συμμετέχουν πάνω από 200 ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΙΟΥ: Τη λειτουργία του 25ου καταστήματός της ξεκίνησε στο Μαρούσι η Τράπεζα Χίου. Στα πλαίσια επέκτασης του δικτύου, το νέο κατάστημα παρέχει όλη την γκάμα των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει η τράπεζα.

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ: Απαγορεύεται η παραγωγή όλων των τύπων ψωμιού κατά τις Κυριακές και αργίες για κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων. Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 64, τ. α, 11/4/1996.

ΔΑΝΕΙΑ: Παροχή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου παρέχεται στην Εθνική Τράπεζα για την κάλυψη απ' την τελευταία εχέγγυου πίστωσης ύψους 35 εκατ. γερμανικών μάρκων κατ' εντολήν της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ) και υπέρ της SIEMENS AG. Οι όροι δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 203, τ. β, 28/4/1996.

EBEA: Εμπορική αποστολή στο Γιοχάνεσμπουργκ διοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, για το διάστημα 14 - 21 Ιούνη. Οι τομείς και τα προϊόντα για τα οποία υπάρχει δυνατότητα προώθησης στο Γιοχάνεσμπουργκ είναι, μεταξύ άλλων, μηχανολογικά, ηλεκτρονικά, υφάσματα, μάρμαρα, κεραμικά, μέταλλα, πλαστικά, τρόφιμα, ποτά, ιατρικά εργαλεία, έτοιμο ένδυμα, χαλιά, μοκέτες κλπ. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 6 Μάη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 3619.241.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ