Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "συνεταίροι" των πολυεθνικών

Το ξεπούλημα του σούπερ μάρκετ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμφισσας στο πολυκατάστημα "Γαλαξίας", από τη "γαλαζοπράσινη" πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΝΕ του Κόμματος στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Ενωσης, η οποία με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική των διαθέσεων, αλλά και της πολιτικής των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να καλύψουν με την ψήφο των αντιπροσώπων τις αδιαφανείς ενέργειες και διαδικασίες των συνεταίρων τους στο ΔΣ της Ενωσης.

Η ΝΕ υπογραμμίζει ότι οι επιπτώσεις από το ξεπούλημα του σούπερ μάρκετ θα είναι μεγάλες:

  • Οι αγρότες αποκόβονται από την Ενωση, η οποία θα χάσει τη ρευστότητα που είχε σε χρήμα από το σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να περιορίσει ακόμα περισσότερο την κύρια δραστηριότητά της, που είναι η συγκέντρωση και η εμπορία της ελιάς.
  • Η αγορά της Αμφισσας και της γύρω περιοχής θα γνωρίσει ακόμα χειρότερες μέρες, με κίνδυνο, πέρα από τους επαγγελματίες, και οι ελάχιστοι εμποροϋπάλληλοι που εργάζονται σήμερα να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας. Παράλληλα, θα υποβαθμιστεί παραπέρα η όποια παραγωγική δραστηριότητα της ορεινής Δωρίδας και Παρνασσίδας.

Τέλος, καλεί όλους τους αγρότες, εργαζόμενους, επαγγελματίες να δυναμώσουν πιο πολύ τον αγώνα τους, να συσπειρωθούν στα συνδικαλιστικά και επαγγελματικά τους όργανα, να συντονίσουν τη δράση τους για πιο αποτελεσματική συνεννόηση και εξασφάλιση κοινής δράσης. Στον πολιτικό αντιλαϊκό "συνεταιρισμό" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αντιτάξουν τη δική τους ενότητα και πάλη για την καταδίκη των κομμάτων εκείνων που έχουν γίνει υπηρέτες της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ