Πέμπτη 18 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Στάχτη στα μάτια"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

"Στάχτη στα μάτια" των καταναλωτών, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, επιδιώκει να ρίξει η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τα καύσιμα.

Η "σταθεροποίηση" των τιμών των υγρών καυσίμων, που έχουν ήδη διαμορφωθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα μετά τις έξι συνεχείς πρόσφατες ανατιμήσεις, είναι πολύ προσωρινή.

Η κυβέρνηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εγχώριων διυλιστηρίων και των πολυεθνικών πετρελαίου που κυριαρχούν στη χώρα, αρνείται επίμονα να επιβάλει ανώτατη τιμή πώλησης των καυσίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ενώ για τα "μάτια του κόσμου" τη διατηρεί μόνο για μία βδομάδα στην υπόλοιπη χώρα. Αυτές οι επιλογές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μείωση του φόρου κατανάλωσης αφορά μόνο ένα δίμηνο, επιβεβαιώνουν ότι σε σύντομο διάστημα οι τιμές των καυσίμων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

"Εγγύηση" γι' αυτό είναι τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ουσιαστικά στηρίζουν το σαθρό υπόβαθρο του λεγόμενου "ελεύθερου ανταγωνισμού και αγοράς" προς χάριν των συμφερόντων των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών των εγχώριων διυλιστηρίων, θεματοφύλακας των οποίων αποδεικνύεται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ