Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Αλλοι τέσσερις ΝΑΤΟικοί νεκροί από νάρκες

ΤΟΥΖΛΑ.-

Ο κατάλογος των ήδη 20 νεκρών στρατιωτών που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟική επιχείρηση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης μακραίνει. Αλλοι τέσσερις στρατιώτες (ένας Δανός, ένας Λιθουανός και δύο Σουηδοί) σκοτώθηκαν ακαριαία και δύο τραυματίστηκαν στη διάρκεια δύο διαφορετικών περιστατικών.

Ο 28χρονος Δανός Αρνε Αντερσεν και ο Λιθουανός Βαλτέρις Νορμούντας σκοτώθηκαν όταν το στρατιωτικό όχημα της ΝΑΤΟικής αποστολής, στο οποίο επέβαιναν με άλλους δύο συστρατιώτες τους, πάτησε πάνω σε νάρκη κοντά στην πόλη Ντομπόζ (50 χλμ βορειοδυτικά της Τούζλα). Οι άλλοι δύο Λιθουανοί που επέβαιναν στο στρατιωτικό τζιπ τραυματίστηκαν αρκετά σοβαρά. Σύμφωνα, όμως, με στρατιωτικές νοσοκομειακές πηγές, η ζωή των δύο Λιθουανών δεν είναι σε άμεσο κίνδυνο.

Αλλοι δύο Σουηδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε από γέφυρα μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το σουηδικό στρατόπεδο "Οντεν" της βόρειας Βοσνίας.

Τα περισσότερα θύματα μεταξύ των στρατιωτών, που συγκροτούν τις ΝΑΤΟικές πολυεθνικές δυνάμεις στη Βοσνία, είναι είτε από εκρήξεις ναρκών (υπολογίζονται σε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια!) είτε από τροχαία δυστυχήματα. Μάλιστα, ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι, με αφορμή τα χτεσινά περιστατικά, προειδοποίησαν ότι ο κίνδυνος έκρηξης ναρκών είναι μεγαλύτερος όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ