Παρασκευή 19 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Καταδικάστε τη βάρβαρη επίθεση

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Θεωνά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τροπολογία, με την οποία ζήτησε την αυστηρότατη καταδίκη των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο Λίβανο, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς, στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά το θέμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο όχι να εκφράσει απλώς τη λύπη του, αλλά να καταδικάσει αυστηρά τη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών, που έχουν προκαλέσει ήδη εκατοντάδες θανάτων και τραυματισμών μεταξύ του άμαχου πληθυσμού του Λιβάνου και έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα 400.000 προσφύγων. Η τροπολογία απορρίφθηκε, αφού κατά την ψηφοφορία υποστηρίχτηκε μόνο από τους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς.

Ο Γιάννης Θεωνάς σχολιάζοντας το θέμα τόνισε ότι για άλλη μια φορά η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή προσκρούει με τον πιο αιματηρό τρόπο στην αδιαλλαξία της ισραηλινής πλευράς. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι οι τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες, που έχουν ως στόχο τον άμαχο πληθυσμό, είναι καταδικαστέες από όπου κι αν προέρχονται - πολύ περισσότερο όταν, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ, παίρνουν τη μορφή ωμής κρατικής τρομοκρατίας, με θύματα χιλιάδες αμάχους.

Τόνισε, επίσης, ότι για άλλη μια φορά η ΕΕ περιορίστηκε σε χαμηλών τόνων φραστικές καταδίκες, κρατώντας ένοχη απόσταση από τα γεγονότα, συμπλέοντας με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κύκλων που επιθυμούν τη διατήρηση της εύφλεκτης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ