Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Αισθάνομαι τόσο νέος"...

Με ανάμεικτα συναισθήματα ο Β. Νικάκης αποχαιρέτησε τα ελληνικά γήπεδα

"Αισθάνομαι τόσο νέος, που θα μπορούσα να ξεκινήσω νέα καριέρα". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στο "Ρ" ο Β. Νικάκης, που χτες έκλεισε και τυπικά την 24χρονη καριέρα του ως διαιτητής, εντός των συνόρων. Στο γήπεδο του Παναιτωλικού διηύθυνε τον αγώνα Αίαντα Αγρινίου - Αγίου Ιωάννη Ρίγανης, στα πλαίσια της Γκατηγορίας Αιτωλοακαρνανίας, γιατί όπως έχει αναφέρει: "Ηταν υπόσχεση στον εαυτό μου να κρεμάσω την ελληνική στολή στη γενέτειρά μου. Στα γήπεδα όπου αναδείχτηκα".

Πώς όμως ένιωσε για το "κύκνειο άσμα" του στα ελληνικά γήπεδα;

"Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Υπήρχε η στεναχώρια της αποχώρησης και η πικρία γιατί δεν ολοκλήρωσα την πορεία μου όπως ήθελα και μπορούσα (συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ ή ευρωπαϊκού). Από την άλλη ήμουνα ευχαριστημένος για τα όσα κατάφερα, δικαιώνοντας τον εαυτό μου αλλά και όσους πίστεψαν σε μένα.

Το μυαλό μου λειτουργούσε σαν μηχανή προβολής και από τα μάτια μου περνούσαν πολλά. Τώρα όμως έφτασα στο τέρμα. Τη νέα χρονιά θα είμαι παρατηρητής".

Τον Βασίλη Νικάκη τίμησαν για την προσφορά του ΕΠΟ, ΕΔ, ΟΔΠΕ, ΠΣΑΠ και αρκετοί εκπρόσωποι συνδέσμων διαιτητών και σωματείων απ' όλη τη χώρα. Τώρα, όπως ο ίδιος λέει, θα αφοσιωθεί στο σύνδεσμο της Αιτωλοακαρνανίας. Στην ερώτηση αν θα ασχοληθεί και με την Επιτροπή Διαιτησίας, απάντησε με νόημα: "Αυτό εξαρτάται από άλλους και όχι από εμένα"...

Η ευρωπαϊκή καριέρα του Β. Νικάκη θα κλείσει στις 2 Ιούνη, όταν θα "σφυρίξει" τον αγώνα Νορβηγίας - Αζερμπαϊτζάν στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ '98.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ