Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Αρχίζει η μάχη για Ευρωλίγκα

Ολυμπιακός, ΠΑΟ, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στην τετράδα. Αύριο παίζουν ΠΑΟ - Πανιώνιος

Ο κύβος ερρίφθη. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και τις τρεις θέσεις που δικαιούται το ελληνικό μπάσκετ στο νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από τους τέσσερις ο ένας θα αγωνιστεί στο Κύπελλο Κόρατς. Αυτός θεωρητικά θα είναι και ο άτυχος. Ποιος θα μείνει τέταρτος; Αγνωστο, κι επικίνδυνα τα προγνωστικά, έστω κι αν ο Ολυμπιακός που θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που θα παίξει με τον Πανιώνιο, λόγω πλεονεκτήματος έδρας θεωρούνται φαβορί να αναμετρηθούν στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός κάθε άλλο παρά ευχάριστα πέρασε το Σάββατο στο τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι με το Περιστέρι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης για ένα ημίχρονο βρίσκονταν πίσω στο σκορ και μόνο στην επανάληψη κατάφεραν ν' αλλάξουν το σκηνικό παίρνοντας τη νίκη με 67 - 52. Αντίθετα, ο Πανιώνιος ενθουσίασε με την απόδοσή του εναντίον του Σπόρτιγκ. Η ομάδα του Ντ. Ιβκοβιτς με κορυφαίους τους Ντίνκινς, Πάσπαλιε νίκησε ευκολότερα του αναμενομένου με 101 - 69, μοιράζοντας χαμόγελα στη Ν. Σμύρνη. Αύριο εναντίον του Παναθηναϊκού αναμένεται να επανεμφανιστεί και ο Γέλιτς που ήταν απών και από τα τρία παιχνίδια με το Σπόρτιγκ.

Τα σενάρια στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν την Πέμπτη στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες συνεχίζουν την προετοιμασία τους χωρίς τον Μπέρι, ενώ χτεσινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας για πώληση του τμήματος μπάσκετ σε εφοπλιστές, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τους ίδιους τους... υποψήφιους αγοραστές. Οι Θεσσαλονικείς ενθουσιασμένοι από την απόδοση της ομάδας στα παιχνίδια με τον Αρη, έριξαν το ενδιαφέρον τους στην υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Μπ. Πρέλεβιτς, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ και την επόμενη τριετία.

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα ξεκινήσουν αύριο με τη συνάντηση Παναθηναϊκού - Πανιωνίου. Στον τελικό προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες. Αντίθετα στον τελικό, όπως και πέρυσι, για την ανάδειξη του πρωταθλητή απαιτούνται τρεις νίκες.

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης:

Τετάρτη 24/4 - 21.15: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Πέμπτη 25/4 - 18.45: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Σάββατο 27/4 - 18.45: Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

Κυριακή 28/4 - 18.45: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τρίτη 30/4 - 21.15: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

Τετάρτη 01/5 - 18.45: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ