Τρίτη 23 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
"Βλέπει" μετάλλιο στην Ατλάντα

Η Τσαβδαρίδου άγγιξε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Πέμπτη στο έδαφος και στη δοκό

Ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα άφησε με την εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Βάσω Τσαβδαρίδου. Στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο η 16χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να πάρει την 5η θέση στο έδαφος και στη δοκό, αγγίζοντας το βάθρο. Στο έδαφος βαθμολογήθηκε με 9.775 και έμεινε για 25 χιλιοστά εκτός βάθρου, όπου στο τρίτο σκαλί ισοβάθμησαν η Ρουμάνα Μιλοσοβίτσι και η Ουκρανή Σερεμέτα με 9.800. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσαβδαρίδου αποθεώθηκε από το κοινό που αποδοκίμασε τις βαθμολογίες θεωρώντας τες χαμηλές. Το χρυσό μετάλλιο πήραν η Ρουμάνα Γκογκεάν και η Κινέζα Κούι με 9.850.

Η Τσαβδαρίδου ήταν 5η και στη δοκό με 9.675 β. ενώ πρώτη ήταν η Ρωσίδα Κοτσέτκοβα με 9.887, δεύτερη η Ρουμάνα Μαρινέσκου με 9.812 και τρίτες η Αμερικάνα Ντόους και η Κινέζα Λιου με 9.800.

Η Θεσ/νικιά αθλήτρια είχε καταφέρει να μπει και στον τελικό του άλματος όπου πήρε την 7η θέση με 9.518. Πρώτη ήταν η Ρωσίδα Χόρκινα και η Πισκούν από τη Λευκορωσία.

Η εμφάνιση της Τσαβδαρίδου δημιούργησε βάσιμη αισιοδοξία ότι στην Ατλάντα η νεαρή αθλήτρια θα είναι ανάμεσα στις διεκδικήτριες των μεταλλίων στην ενόργανη γυμναστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ