Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εαρινές μουσικές συναντήσεις

Στη "Σφεντόνα" (λεωφόρου Αλεξάνδρας) συναντώνται οι Γιώργος Ανδρέου και Νίκος Ζούδιαρης (26, 27, 28/4), όπου θα παρουσιάσουν παλιά, νεότερα και ανέκδοτα τραγούδια τους. Οι Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Παντελής Θεοχαρίδης, Μόρφω Τσαϊρέλη θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, ενώ τραγούδια του Νίκου Ζούδιαρη θα παρουσιάσουν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης και Ελσα Χαραλάμπους.Εναρξη 10.30μμ.

Η μουσική καλά κρατεί στο θέατρο "Μινώα" (Πατησίων 91), όπου την Κυριακή και τη Δευτέρα (10μμ), θα εμφανιστεί ο Σωκράτης Μάλαμας με τη Λιζέττα Καλημέρη.Ηδη, έχει αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων (3.500 και 3.000 φοιτητικό).

Στο "Ρόπτρο" (Θεμιστοκλέους 66) συνεχίζονται οι εμφανίσεις της Βούλας Σαββίδη,ενώ ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνεχίζει την περιοδεία του στην επαρχία. Μετά την Κρήτη ακολουθούν συναυλίες του στην Ξάνθη (26/4), Ορεστιάδα (27/4) και Λάρισα (30/4).

Στην αίθουσα "Κίνηση" (Υπατείας 1β και Μητροπόλεως) η αποψινή βραδιά (9μμ) έχει τα χρώματα κλασικής μουσικής. Οι Αγγελική Τόζου (πιάνο) και Πρόδρομος Τσουρούκογλου (βιολί) θα παρουσιάσουν έργα Μότσαρτ, Ραβέλ, Σοπέν κ.ά. Ενα "Παραμύθι με λυπημένο τέλος" και τραγούδια από παλιότερες συνεργασίες του διηγείται απόψε ο Μίλτος Πασχαλίδης,στο "A Capella" (Γ. Θεοτόκη 8, πλ. Πηγάδας, Πειραιάς). Σήμερα, στο "Καφέ Παράσταση" ο Γιώργος Τζώρτζης και το συγκρότημά του θα παρουσιάσουν τραγούδια, που μαρτυρούν τη δημιουργία και εξέλιξη του ρεμπέτικου από τη Σμύρνη στον Πειραιά.

Την τέταρτη συναυλία της σειράς Μιλένιουμ - Μουσική στο τέλος της χιλιετίας, με τίτλο "Καμπαρέ - Μιούζικαλ", θα δώσει στην αίθουσα του Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 14 - 16) απόψε (8μμ), το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής με διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μαραγκόπουλου, Πλατύρραχου, Σφέτσα, Βάιλ, Γκέρσουιν και Μπέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ