Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά και θέατρο

Με εικαστικά και θέατρο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Εγκαινιάζεται απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη (Πειραιώς 51), έκθεση έργων του Γιάννη Γαϊτη.Τίτλος της: "Γιάννης Γαϊτης, 1945-1967".Παρουσιάζονται 60 έργα από 19 συλλέκτες και τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης. Από τις σπουδαστικές καταθέσεις του καλλιτέχνη, έως τους φανταστικούς "Μικρόκοσμους" και το εξπρεσιονιστικό "Ανθρωπάκι",πριν καταλήξει στη συμβολική τυποποίησή του. Την έκθεση - που θα διαρκέσει μέχρι τις 10/6 - και τον κατάλογο επιμελήθηκαν οι: Νέλλη Κυριαζή (έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης) και Μπία Παπαδοπούλου (ιστορικός Τέχνης).

"Ταξιδεύοντας στις Ολυμπιάδες" τιτλοφορείται το πολιτιστικό πρόγραμμα για παιδιά, που φιλοξενείται (25/4-13/5) στο Κέντρο Τεχνών του δήμου. Διοργανώνεται από το Π. Κ. και την "Τεχνόσφαιρα" σε συνεργασία με το "Κέντρο Τέχνης του Παιδιού" και αποσκοπεί στο να ενημερώσει τα παιδιά για το θεσμό και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Κυριακή (10.30μμ) η "Θεατρική Εξοδος Αιγαίου" του Νίκου Παροίκου παρουσιάζει σε ολοήμερη παράσταση στο Λόφο Φιλοπάππου τις "Βάκχες" του Ευριπίδη.Στη διάρκεια του θεατρικού δρώμενου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό, υπαίθριο συμπόσιο με θέμα: "Το θέατρο στην αρχαία Αθήνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ