Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μετεκλογικό "πραξικόπημα" στο ΣΕΗ

Συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ, "ΣΥΝ" και "συνεταίρου" τους

Πρωτοφανή, στα χρονικά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,συνδικαλιστικά "ήθη", που βάλλουν κατά της ενότητας του κλάδου των ηθοποιών και της επίλυσης των οξυνόμενων προβλημάτων τους,επέβαλαν συμπλέοντας, κατά την προχτεσινή συγκρότηση του προεδρείου του ΣΕΗ,οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, του "ΣΥΝ" και ο Δ. Παπαγιάννης,αποκλείοντας... "δημοκρατικότατα" από το προεδρείο τη "Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών" (ΕΣΑΚ). Για να συγκαλύψουν τον κύριο στόχο της ενέργειάς τους, απέκλεισαν και την "Ελεύθερη Εκφραση" (ΔΑΚΕ).

Η "ΔΕΗ" με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις παραπάνω παρατάξεις για "αντιδημοκρατική, αυταρχική και αντισυναδελφική νοοτροπία, αφού με τον πιο προκλητικό τρόπο αγνόησαν την ετυμηγορία του κλάδου, ο οποίος με την ψήφο του ανέβασε τη "ΔΕΗ" σε ψήφους και ποσοστά, τη στιγμή που όλοι σημείωσαν πτώση. Ο αποκλεισμός της "ΔΕΗ" από τη θέση του γενικού γραμματέα, που διεκδίκησε και της ανήκε, φανερώνει τη διαχωριστική, τη διασπαστική και πολωτική τακτική των αντιδημοκρατικών αυτών δυνάμεων, που θέλουν να χωρίζουν τους συναδέλφους σε πράσινους, κόκκινους και μπλε".

"Επιβεβαιώνεται,επισημαίνει η "ΔΕΗ", ότι αυτές οι παρατάξεις δεν έχουν σαν στόχο να αγωνιστούν και να αντισταθούν στις κυβερνητικές πολιτιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του κλάδου.Αν ήθελαν κάτι τέτοιο, δε θα απέκλειαν τον πιο συνεπή και μαχητικό συνδυασμό, τη "ΔΕΗ", δε θα διασπούσαν, αλλά θα ένωναν τις προσπάθειες των συναδέλφων τους για επανάκτηση του κύρους του ΣΕΗ, τη μαζικοποίηση και αναζωογόνησή του. Την πρώτη ευθύνη μεταξύ των συνενόχων, όμως, έχει η παράταξη του "ΣΥΝ". Η παράταξη που τη χαρακτηρίζει η διπροσωπία, ο συμβιβασμός, η ηττοπάθεια, το βόλεμα και οι δημόσιες σχέσεις".

Η "ΔΕΗ" πρότεινε συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, χωρίς κανένα αποκλεισμό, με πρόεδρο από τον πρώτο συνδυασμό, γενικό γραμματέα από το δεύτερο και ούτω καθ' εξής. Το παιχνίδι, όμως, ήταν στημένο. Είχαν προαποφασίσει τον αποκλεισμό της "ΔΕΗ" και της ΔΑΚΕ.

"Από την πλευρά μας - τονίζει η "ΔΕΗ" - είναι γνωστό ότι δεν αντλούμε δυνάμεις από τις καρέκλες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε ενωμένοι με τους συναδέλφους μας να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των προβλημάτων του κλάδου μας και την αποκάλυψη του ρόλου των "συνεταίρων". Τα αιτήματά μας αφορούν όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από παραταξιακές διαφορές. Με πυξίδα αυτές τις αρχές μας θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα".

  • Αλλά και η "Ελεύθερη Εκφραση" (ΔΑΚΕ) με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: "Με το μεθοδευμένο αποκλεισμό των δύο παρατάξεων, ο κλάδος των ηθοποιών οδηγείται σε νέες περιπέτειες. Ακολουθώντας ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές και τερτίπια, προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τον κλάδο σε λογικές που υπαγορεύονται από στενά κομματικά συμφέροντα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ