Κυριακή 28 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χωρίς σύνορα

Χωρίς σύνορα

Αφιερωμένη στου Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι η εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Εκατό Ελληνες γιατροί, νοσηλευτές και τεχνικοί έχουν συμμετάσχει από τον Μάη του 1990, σε πολλά μακρόχρονα προγράμματα και δεκάδες αποστολές σε τριάντα χώρες του κόσμου. Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Αρμενία, εκεί που το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα πραγματοποιεί από το 1993 μια σημαντική πολιτική παρέμβαση σε ίδρυμα αναπήρων παιδιών στην πόλη Γκιουμρί. Η πόλη αυτή ισοπεδώθηκε από τους σεισμούς του 1988. Η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί και καταγράφει από την αρχή, την εξέλιξη αυτού του προγράμματος, αποτυπώνοντας παράλληλα τις αλλαγές και την επιτυχημένη παρέμβαση των γιατρών. Η συνεισφορά των γιατρών έχει αντανάκλαση στην τοπική κοινωνία και το νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος. Στελέχη και μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα συζητούν με τον Στέλιο Κούλογλου για το έργο της οργάνωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αποστολές τους, τους κινδύνους που διατρέχουν, τις εμπειρίες τους, τις επιτυχίες τους, αλλά και τα κίνητρα που τους ώθησαν να πάρουν μέρος σ' αυτήν την ανθρωπιστική οργάνωση. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Αποστολίδη. (Κυριακή ΕΤ - 2 23.30)

160 χρόνια θεάτρου

Τα 160 χρόνια θεάτρου γιορτάζει τη Δευτέρα 29 Απρίλη το πρώτο κρατικό κανάλι, προβάλλοντας δύο εκπομπές - αφιερώματα. Η πρώτη με τίτλο "Τα πρώτα βήματα", που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, είναι ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πρώτο "θεατρίνο", Αθανάσιο Σκοντζόπουλο. Ο πρωτοπόρος της σκηνικής τέχνης στην Ελλάδα έστησε την άνοιξη του 1836, σ' ένα σημείο της νέας τότε πρωτεύουσας, ένα ξύλινο παράπηγμα και έδωσε τις πρώτες παραστάσεις.

Η δεύτερη εκπομπή του αφιερώματος είναι η θεατρική παράσταση "Βαβυλωνία" του Δημητρίου Βυζαντίου, που είχε ανεβάσει το "Θεσσαλικό Θέατρο". Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Τσιάνου, τα σκηνικά του Γιώργου Ζιάκα και η μουσική του Βασίλη Τενίδη. Παίζουν, μεταξύ άλλων, οι Θοδωρής Γκόνης, Γιώργος Ζωγράφος, Δημήτρης Κολοβός, Κώστας Μπάσης και Δημήτρης Πετράτος. Η τηλεσκηνοθεσία είναι του Γιώργου Δάμπαση και η διεύθυνση παραγωγής του Στέλιου Αντωνιάδη. (Δευτέρα ΕΤ - 1 22.05)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ