Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Σημαντικές εκδηλώσεις για το Δεκαήμερο Ειρήνης

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνοδεύει τον γιορτασμό του δεκαήμερου Ειρήνης, η επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου. Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε πρόσφατα η γενική συνέλευση μελών και φίλων της επιτροπής, θα πραγματοποιηθούν:

- Την Κυριακή 12 Μάη στις 6.30 μμ στην αίθουσα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά θα γίνει εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή του Λαού, τον μεγάλο φιλειρηνιστή και πρωτεργάτη του κινήματος Ειρήνης, Γιάννη Ρίτσο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες για τη ζωή και το έργο του ποιητή ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τον Επιτάφιο και άλλες ποιητικές συλλογές. Επίσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του ποιητή Φαλίτσα Ρίτσου.

- Την Πέμπτη 16 Μάη στις 7μμ στην Πλατεία Λαού θα γίνει εκδήλωση με θέμαΕιρήνη και Παιδεία σε συνεργασία με τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Στη συνέχεια θα υπάρχει καλλιτεχνικό μέρος με χορούς από μαθητές σχολείων της πόλης και από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του δήμου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του 18ου Δεκαημέρου Ειρήνης που θα κορυφωθεί με τη Μαραθώνια πορεία την Κυριακή 19 Μάη. Στο φετινό δεκαήμερο, οι φίλοι της Ειρήνης τιμούν τον πρωτομάρτυρα της Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την εκτέλεσή του.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου θα συμμετέχει στη Βαλκανιάδα Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του Α Βαλκανικού Συνεδρίου, από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου. Οι πορείες Ειρήνης θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα από κάθε Βαλκανική χώρα και θα καταλήξουν στο Σαράγεβο ή το Πάλε.

Η επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε κάθε Κερατσινιώτη και Κερατσινιώτισσα να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις αυτές και όλοι μαζί να απαιτήσουν την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του, την απομάκρυνση των βάσεων απόΑκτιο, Αραξο και Κρήτη, την επιστροφή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από τη Βοσνία, την ειρήνη στα Βαλκάνια και στην πρώην Γιουγκοσλαβία χωρίς ξένες επεμβάσεις.

Επίσης να διεκδικήσουν τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, την απόκρουση των ΝΑΤΟικών σχεδίων και την άμβλυνση της έντασης στο Αιγαίο, την καταστροφή των πυρηνικών, χημικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής και την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας, της δουλιάς και της μόρφωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ