Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ακατανόητο και επικίνδυνο

Η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το κλείσιμο του μοναδικού εργαστηρίου ελέγχου του πλάσματος στειρότητας και πυρετογόνων στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Το κλείσιμο του εργαστηρίου αποφάσισαν πριν εφτά μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου - την πρόταση καταψήφισε μόνο η πρώην δήμαρχος Νίκαιας Β. Νικολαϊδου - και η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου για να μεταφερθούν σ' αυτό το χώρο το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου, που καταστράφηκαν από φωτιά.

Το τελευταίο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ήταν στις 30.4.1996 και περιελάμβανε τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Φρ. Παπαδέλη (15.4.1996) προς τον βουλευτή της ΝΔ Π. Τατούλη ότι η "ανακατανομή των εργαστηρίων δε δημιουργεί προβλήματα στον έλεγχο του πλάσματος, διότι το υπουργείο μας έχει ήδη αναθέσει τον έλεγχο αυτό στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του υπουργείου μας και στο Ινστιτούτο Παστέρ και βέβαια για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου".

Πέρα απ' το ακατανόητο της απόφασης για κλείσιμο και μεταφορά, τα νεότερα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας λένε ότι όσον αφορά τον έλεγχο στειρότητας και πυρετογόνων δε γίνεται τίποτε αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση, που ευχόμαστε να μην τη βρούμε μπροστά μας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ