Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΕ - ΔΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
Αναγκαία η ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Υπέρ της διατήρησης και ενίσχυσης των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και του περιορισμού εκείνων που έχουν δοθεί με τη μορφή δήθεν αναπτυξιακών κινήτρων, εμφανίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ), με αφορμή σχέδιο πορίσματος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), που είδε χτες το "φως" της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το σχετικό σχέδιο πορίσματος βασίζεται σε μελέτη για τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές, που πραγματοποίησε ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΟΚΕ, βάσει της οποίας συνήλθε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή και στο επόμενο διάστημα θα συνέλθει η Ολομέλεια της ΟΚΕ προκειμένου να καταρτιστεί και το τελικό πόρισμα της Επιτροπής. Το τελικό αυτό πόρισμα, αφού ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλο, προκειμένου να το λάβει υπόψη για τις τελικές αποφάσεις.

Επιπλέον, η ΠΟΕ - ΔΟΥ στη χτεσινή της ανακοίνωση τονίζει ότι η όποια αντιμετώπιση (κατάργηση ή περιορισμός κλπ.) των φοροαπαλλαγών που αφορούν επιδόματα και παροχές διαφόρων κατηγοριών φορολογούμενων, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει και μείωση των αποδοχών τους.

Τέλος, η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα, υπογραμμίζει την ανάγκη ολοκλήρωσης της μηχανογράφησης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και την πλήρη επιμόρφωση του προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ