Σάββατο 4 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (ΕΣΕΕ)
Διγλωσσίες μεγαλεμπόρων

Επιτέλους, η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων (ΕΣΕΕ) πρέπει κάποτε να καταλάβει πως δεν μπορεί να έχει "και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο". Με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται, ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου που πλήττεται βάναυσα από τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και από την άλλη να στηρίζει τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που την εφαρμόζουν και μάλιστα να τις παροτρύνει, να εντείνουν και να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο αυτή την πολιτική.

Διότι αυτό ακριβώς κάνει για άλλη μια φορά η συντηρητική πλειοψηφία της διοίκησης της Συνομοσπονδίας των εμπόρων, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αναζωπύρωση του πληθωρισμού, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας... από μόνη της δεν αρκεί για την επίτευξη της περίφημης σύγκλισης και καλεί την κυβέρνηση να τη συνοδεύσει, με... τολμηρές αποφάσεις προωθώντας τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών και τραπεζών.

Ας τα θυμηθούν αυτά οι έμποροι - μέλητης Συνομοσπονδίας όταν φτάσουν στις κάλπες, για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, γιατί διαφορετικά θα είναι άξιοι των επιλογών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ