Κυριακή 5 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φθινοπωρινή σονάτα

Στις σχέσεις γονέων και παιδιών διεισδύει ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης Ινγκμαρ Μπέργκμαν στην ταινία του "Φθινοπωρινή σονάτα". Μια στοχαστική δημιουργία, με κεντρικά πρόσωπα μία μητέρα και μία κόρη. Η μητέρα είναι μια διάσημη πιανίστα, δυναμική αλλά και εγωίστρια. Η κόρη της είναι τελείως διαφορετικός χαρακτήρας. Ευαίσθητη και άβουλη, η κόρη, μεγάλωσε στη σκιά της μητέρας της και ισοπεδώθηκε από την έντονη προσωπικότητά της. Εξαιρετικές ερμηνείες από την Ινγκριντ Μπέργκμαν και την Λιβ Ούλμαν. Κοντά παίζουν οι Λένα Νίμαν, Ερλαντ Τζόζεφσον και Γκούναρ Μπγιόρνστραντ. (Κυριακή ΕΤ - 3 24.00)

"Επίσκεψη" στον Ν. Ρίζο

Τον Νίκο Ρίζο φιλοξενεί ο Αρης Σκιαδόπουλος στην εκπομπή "Νυχτερινός επισκέπτης". Ο Νίκος Ρίζος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρτα. Το "βάπτισμά" του στη θεατρική σκηνή γίνεται όταν αρρώστησε ένας από τους ηθοποιούς στο βαριετέ "Οασις". Πρώτος του δάσκαλος στο θέατρο ήταν ο ηθοποιός Νίκος Φέρμας, που έπαιζε το ρόλο του μάγκα στον ίδιο με τον Νίκο Ρίζο περιοδεύοντα θίασο. Σταθμό στην καριέρα του, όπως θα πει στην εκπομπή, θεωρεί την επιτυχία του στο θέατρο "Ρεξ" με τα "Παιδιά της πιάτσας". Η πρόταση για να παίξει στην επιθεώρηση, του έγινε από το δίδυμο Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου. Του πρότειναν να παίξει στην επιθεώρηση "Ανθρωποι - άνθρωποι", που ανέβαζαν στο θέατρο "Μετροπόλιταν". Η δημοσιογραφική επιμέλεια της εκπομπής είναι της Ρούλας Κρικώνη και της Αφροδίτης Υψηλάντη και η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Κακαβιά. (Δευτέρα ΕΤ - 1 00.20)

Η νύχτα και η πόλη

Στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου, ρίχνει φως η ταινία "Η νύχτα και η πόλη". Ενα ιδιόρρυθμο φιλμ νουάρ, έξοχα σκηνοθετημένο από τον Ζιλ Ντασέν. Η υπόθεση διαδραματίζεται στους νυχτερινούς δρόμους του Λονδίνου παρουσιάζοντας μια αλλιώτικη εικόνα της πόλης. Μια εικόνα που πολλές φορές, φαντάζει σαν μια τρομακτική ανώνυμη παγίδα. Ηρωας της ταινίας είναι ένας μοναχικός ιδιόρρυθμος άνδρας, που συχνάζει σε μικρά σκοτεινά μπαρ και προσπαθεί με ανορθόδοξους τρόπους να μπει στο χώρο της πάλης. Τα πράγματα, όμως, μπερδεύονται όταν κάποιοι, τους οποίους έχει ξεγελάσει, εξαπολύουν ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό για να τον πιάσουν. Πρωταγωνιστούν οι Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, Γκούγκι Γουίδερς και Τζιν Τίρνεϊ. (Κυριακή SEVEN X 22.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ