Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο δρόμο που χάραξε ο Κολ

Είναι γνωστό ότι οι αρχηγοί των κομμάτων του δικομματισμού είναι ιδιαίτερα "ευαίσθητοι", όταν μιλούν σε ξένα έντυπα και μάλιστα "έγκυρα". Τους λύνεται η γλώσσα και γίνονται λαλίστατοι, προκειμένου να αποδείξουν στους "ισχυρούς συμμάχους" ότι είναι κυρίαρχοι και πάντα πρόθυμοι να υπηρετήσουν τα "μεγάλα ιδεώδη της δημοκρατίας".

Από την άλλη, οι συνεντεύξεις αυτές στις ξένες εφημερίδες είναι μια καλή ευκαιρία για τους Ελληνες "ιθαγενείς" να ενημερωθούν για τις προθέσεις των ηγετών τους. Αυτό πια έχει γίνει κανόνας...

Την οδό αυτή ακολούθησε και ο Κ. Σημίτης, στη συνέντευξή του στη γαλλική "Μοντ", όπου, καθησυχάζοντας τους "κύκλους της εργοδοσίας", δήλωσε έτοιμος να πάρει έκτακτα μέτρα για την οικονομία, εννοείται μέτρα που διακρίνονται για την αντιλαϊκή σκληρότητά τους. "Αν προκύψει ανάγκη, δήλωσε, θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα". Και επειδή η "ανάγκη" είναι προφανής - αφού ο προϋπολογισμός παρουσιάζει μαύρη τρύπα, τα ελλείμματα και το δημόσιο χρέος πάνε από το κακό στο χειρότερο - τα έκτακτα μέτρα είναι θέμα χρόνου.

Εξάλλου, ο Κ. Σημίτης δεν έχει κρύψει το θαυμασμό του στους Γερμανούς και, άρα, δεν μπορεί να μην επηρεαστεί από τα πρόσφατα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε ο Χ. Κολ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ