Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κλειστό" σήμερα το Πέραμα, λόγω ανεργίας
  • Οι εργαζόμενοι απεργούν και τα καταστήματα κλείνουν. Συγκέντρωση στις 11π.μ. στο Δημαρχείο και μεγάλη πορεία στον Πειραιά, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Συνεχίζονται αύριο οι κινητοποιήσεις

"Κλείνει" σήμερα το Πέραμα.Κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή σταματά, καθώς εργαζόμενοι και άνεργοι, βιοτέχνες και έμποροι, μαθητές και όλοι οι φορείς της πόλης θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο της πόλης και από εκεί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά,διαδηλώνοντας, ακόμα μια φορά, ενάντια στη συρρίκνωση και διάλυση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που έχει οδηγήσει σε εκρηκτικά επίπεδα την ανεργία στην περιοχή. Τα σωματεία της Ζώνης έχουν κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 10.30 το πρωί και μετά, ενώ η Τοπική ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους δασκάλους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Οι έμποροι και οι βιοτέχνες κλείνουν τα καταστήματά τους. Η πορεία θα περάσει από την πλατεία λαού Κερατσινίου, όπου εκεί θα γίνει προσυγκέντρωση στις 12.30 και στη συνέχεια από τον Αγ. Διονύσιο Δραπετσώνας.

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί σύσκεψη φορέων, στην οποία έχουν κληθεί να πάρουν μέρος και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πρόνοια.

Το Πέραμα, οι μαζικοί φορείς της περιοχής, καθώς και εφτά ακόμα δήμοι του ευρύτερου Πειραιά που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις, αγωνίζονται για: Να χαρακτηριστεί το Πέραμα σαν φθίνουσα βιομηχανική περιοχή και να παρθούν έκτακτα μέτρα. Να υλοποιηθούν τα 26 σημεία - δεσμεύσεις του διυπουργικού οργάνου για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης καθώς και την αύξηση της απασχόλησης, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Να γίνουν οι αναγκαίες εγκαταστάσεις δεξαμενισμού και το Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού. Ουσιαστική κάλυψη των ανέργων και μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στη Ζώνη. Διαμόρφωση κλαδικής ναυπηγοεπισκευαστικής πολιτικής και στήριξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στη Ζώνη, ορισμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ από το χώρο του Μετάλλου, εκτελώντας άνωθεν εντολές, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα διάσπασης και να αποτρέψουν τη συμμετοχή των ανέργων σ' αυτήν την κινητοποίηση και τις επόμενες που προγραμματίζονται!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ