Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ομοβροντία εκδηλώσεων

Με μια ομοβροντία εκδηλώσεων και μαζικών πρωτοβουλιών των Επιτροπών Ειρήνης ξεδιπλώνεται το 18ο Δεκαήμερο Δράσης για την Ειρήνη, στις γειτονιές και τους δήμους της Αθήνας. Σαλπίζοντας το κάλεσμα για λαϊκή ενεργοποίηση και αγώνα για την ειρήνη, τη φιλία των λαών, την εθνική ανεξαρτησία, το κίνημα ειρήνης της Αθήνας προβάλλει πολύμορφα τους στόχους του:

- Οχι στη βαρβαρότητα της νέας τάξης πραγμάτων.

- Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Οχι στα ΝΑΤΟικά σχέδια έντασης στο Αιγαίο.

- Να απομακρυνθούν οι νατοϊκές βάσεις και τα πυρηνικά όπλα από την πατρίδα μας.

- Ειρήνη, φιλία, συνεργασία. Οχι στη νατοϊκή κυριαρχία.

  • Εκδήλωση με πολιτιστικό περιεχόμενο, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Σμύρνης αύριο, 15 Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα ΕΒΕ Ν. Σμύρνης (Ικονίου και Καλλιπόλεως). Θα μιλήσει ο ιστορικός και συγγραφέας Δημήτρης Σταμέλος.
  • Με θέμα την αλληλεγγύη προς την Κούβα, διοργανώνει εκδήλωση η Επιτροπή Ειρήνης Αμαρουσίου στην κεντρική πλατεία του Αμαρουσίου αύριο 15/5, στις 7.30.
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης της Ηλιούπολης με τη συνεργασία 17 μαζικών φορέων.

- Σήμερα Τρίτη 14 Μάη,θα προβληθεί αντιπολεμική ταινία στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

- Αύριο Τετάρτη 15 Μάη,διοργανώνει εκδηλώσεις από 10πμ έως και τις 1.30 μμ στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης.

- Την Πέμπτη, 16 Μάη,διοργανώνει πολιτιστική βραδιά με αντιπολεμικά έργα του Μ. Μπρεχτ και του Ι. Σόου από τη θεατρική σκηνή της Δημοκρατικής Ενότητας, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ντούσια.

- Την Παρασκευή 17 Μάη διοργανώνει συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Γρ. Λαμπράκη (λ. Βουλιαγμένης - Β' είσοδος Ηλιούπολης). Στη συνέχεια θα γίνει πορεία ειρήνης μέχρι την κεντρική πλατεία, όπου θα γίνουν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Με τη συνεργασία τοπικών μαζικών φορέων, η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει αύριο 15 Μάη, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου,εκδήλωση για την ειρήνη που περιλαμβάνει ομιλία, προβολή σλάιτς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Εκδήλωση διοργανώνει αύριο, 15 Μάη, στα γραφεία της (Αχαρνών 152) η Επιτροπή Ειρήνης Αχαρνών προς τιμή του νεολαίου αγωνιστή της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη.
  • Εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη με θέμα το 1ο Συνέδριο Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης, διοργανώνει, αύριο 15 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης Καλλιθέας στις 7.30.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Ν. Λιοσίων, Καματερού, Αγ. Αναργύρων και Πετρούπολης συνδιοργανώνουν εκδήλωση με ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα την Πέμπτη, 16 Μάη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (κεντρική πλατεία - στρογγυλή), στις 8μμ
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ιωνίας διοργανώνει πικετοφορία την Πέμπτη, 16 Μάη, στις 7μμ, από την πλατεία Σημηριώτη στον πεζόδρομο της Μ. Ασίας, όπου θα ακολουθήσει συγκέντρωση με ομιλία, ψήφισμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο Δήμος διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση την Πέμπτη, 16 Μάη, 8μμ, στην πλατεία Δημαρχείου με απαγγελίες ποιημάτων από τα 5ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, ζωγραφική μαθητών από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και παραδοσιακούς χορούς από την Ενωση Μεσοτοπιτών.
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και οι μαζικοί φορείς της περιοχής συνδιοργανώνουν πικετοφορία στους δρόμους του Αιγάλεω την Πέμπτη, 16 Μάη, στις 7μμ από την πλατεία Δαβάκη.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη, 16 Μάη, στις 8μμ, στην πλατεία Πλυτά.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Ζωγράφου διοργανώνει την Παρασκευή, 17 Μάη, στις 8μμ, στην πλατεία Γαρδένιας εκδήλωση - αφιέρωμα στο Νίκο Νικηφορίδη και συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλανδρίου και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνουν εκδήλωση - αφιέρωμα στο Νίκο Νικηφορίδη, την Παρασκευή 17 Μάη,στις 8μμ στο πεζόδρομο Χαϊμαντά και Γλάδστωνος με ομιλία, απαγγελίες ποιημάτων και ροκ συναυλία.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης και ο δήμος συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 17 Μάη, στις 8μμ, στην πλατεία δημαρχείου με ομιλία και πολιτιστικό πρόγραμμα με το Μουσικό Συγκρότημα της Ν. Ιωνίας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Μοσχάτου διοργανώνει συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7μμ στο παλιό Δημαρχείο.
  • Το 5ο Λύκειο Αιγάλεω διοργανώνει εκδήλωση για την ειρήνη την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7μμ στο Σχολείο "συγκρότημα Μπαρουτάδικου".
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, τα σωματεία της περιοχής και οι μαζικοί φορείς πραγματοποιούν εκδήλωση για την ειρήνη την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7μμ, στην πλατεία Δημαρχείου.
Στον Πειραιά
  • Η Παμπειραϊκή Επιτροπή Ειρήνης, στα πλαίσια του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης διοργανώνει εκδήλωση σήμερα το απόγευμα, στις 8μμ, στην πλατεία Κοραή.Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στην πλατεία Καραϊσκάκη "λιμάνι", στην πλατεία Ιπποδαμείας, και στου Βρυώνη (στη συμβολή των οδών Αφεντούλη και Πολυτεχνείου).
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου και ο Δήμος Κερατσινίου διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 16 Μάη, στις 7.30μμ, με θέμα: Ειρήνη και Παιδεία.Η εκδήλωση περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος ομιλίες εκ μέρους των συνδιοργανωτών, καθώς και από τον εκπρόσωπο του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Στο δεύτερο μέρος θα δοθεί παράσταση του "θεάτρου σκιών" του Γιώργου Μαμάη, κλόουν θα διασκεδάσει τα παιδιά και θα χορέψει το τμήμα παραδοσιακών χορών του δήμου και του 4ου Γυμνασίου. Η εκδήλωση θα κλείσει με νεανικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  • Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Επ. Ειρήνης Κοκκινιάς με πικετοφορία που θα γίνει την Πέμπτη 16 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, από την πλατεία Δαβάκη έως και την πλατεία Χαλκηδόνας.
Σε Τρίκαλα και Κοζάνη
  • Στα Τρίκαλα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 19 Μάη, με πορεία ειρήνης από την Πηγή Τρικάλων στην πλατεία "Ρήγα Φεραίου".Στο τέλος της πορείας θα γίνει λαϊκό πανηγύρι.
  • Στην Κοζάνη, η τοπική Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει την Κυριακή 19 Μάη, 7.30 το απόγευμα,πορεία ειρήνης από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Παναγιά και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόβλημα.
Στο Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου οργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάη, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο,με ομιλητή το Θανάση Παφίλη,γ. γραμματέα της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ