Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
Επιβεβαίωση της ιδεολογικοπολιτικής ενότητας

Σε κλίμα έντονου προβληματισμού, ουσιαστικού διαλόγου και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Στη Συνδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε πως η Κομματική Οργάνωση έχει ιδεολογική και πολιτική ενότητα και κινείται μαζί με όλο το Κόμμα προς τα εμπρός. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, υπερψηφίστηκαν τα προσυνεδριακά κείμενα και εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι για το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του πολιτικού ανοίγματος και των συμμαχιών που πρέπει να κάνει το Κόμμα, η αναγκαιότητα και οι μέθοδοι οικοδόμησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου και η ολόπλευρη βελτίωση της λειτουργίας και δράσης της ΚΟ μέσα στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες.

Τα άμεσα καθήκοντα που τέθηκαν ήταν η κάλυψη του πλάνου για την Οικονομική Εξόρμηση, η εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν για την αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη", η μαζικοποίηση και η πλατιά προβολή της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Δημοψηφίσματος και η συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών κάτω από την έκκληση για την άμεση διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Επίσης, τέθηκε ως άμεσος στόχος η ενίσχυση της Επιτροπής Ειρήνης, ενόψει και του 18ου Δεκαήμερου Ειρήνης, να στηριχτεί η δουλιά και οι θέσεις της ΕΣΑΚ και της ΔΗΚΕΒΕ στα σωματεία και στα Συνέδρια του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Τέλος, μέσα από τη Συνδιάσκεψη, η ΝΕ Καβάλας απεύθυνε κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συσπείρωση και αγώνα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν. Να ενωθεί ο λαός μέσα σ' ένα πανίσχυρο μέτωπο πάλης, με προοπτική το σοσιαλισμό.

Στη Συνδιάσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου των ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ