Τρίτη 14 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργία ταχυδρομικών

ΒΟΝΝΗ.-

Οι υπάλληλοι στα ταχυδρομεία της Γερμανίας πραγματοποίησαν προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε πολλές πόλεις της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για τα κυβερνητικά σχέδια του καγκελάριου, Χέλμουτ Κολ, να "παγώσει" όλους τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για δύο χρόνια.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν επαναληφθούν για τρίτη φορά οι συνομιλίες στη Στουτγκάρδη με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις περίπου 3,2 εκατομμυρίων δημοσίων υπαλλήλων. Οι δύο προηγούμενες συνομιλίες είχαν φτάσει σε αδιέξοδο.

Περίπου 1.000 ταχυδρομικοί υπάλληλοι έκαναν στάση εργασίας για 8 ώρες σε Στουτγκάρδη, Μόναχο, Σααρμπρούκεν, Χέιντελμπεργκ, Μάγκντεμπουργκ και σε διάφορα μέρη του Βερολίνου.

Τα συνδικάτα προειδοποίησαν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς, αν οι διαπραγματεύσεις τους με την κυβέρνηση δε φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Τα συνδικάτα αυτά ζητούν μια αύξηση κατά 4,5% στους μισθούς, όμως, δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν.

Ο ηγέτης της Ομοσπονδίας Εργατών της Γερμανίας, Ντιέτερ Σουλτ, στο οποίο μετέχουν 16 συνδικάτα, προειδοποίησε ότι θα έχουν ένα "θερμό καλοκαίρι" αν η κυβέρνηση βάλει σε εφαρμογή τα σχέδιά της για περικοπές των κοινωνικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ